Statpack: FC Lahti-IFK Mariehamn 23.7.2023

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 54 kertaa. Lahti on hienoisesti niskan päällä 23 voitollaan. IFK on voittanut otteluista puolestaan 14. Maaleissa Lahdella on puolestaan selkeä johtoasema, sillä lahtelaiset lähestyvät jo sadan maalin rajapyykkiä. Lahti on onnistunut jo 81 kertaa, IFK puolestaan 65. 

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti ja Lahti on voittanut molemmat vieraissa pelatut ottelut. Liigacupissa Arian Kabashi ja Irfan Sadik osuivat Lahden 2—0-voitossa. Liigassa puolestaan maalintekokilpailu päättyi lahtelaisten 3—2-voittoon. Timi Lahti vei IFK:n johtoon, mutta Tommi Jäntti tasoitti. Samuel Anini jr. vei saarelaiset uudelleen johtoon, mutta Altin Zeqiri tuli kentälle ja iski ottelun tasoihin ja hetkeä myöhemmin syötti Juho Pirttijoen voittomaalin. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 23.7. neljä sarjaottelua, joista kaksi on päättynyt voittoon ja kaksi tappioon. Lahtelaisten paras maalintekijä on ollut neljällä maalillaan Rafael. Hän on osunut Lahden voitoissa Kuopion Palloseuraa ja IFK Mariehmania vastaan ja lisäksi myös kertaalleen tappiossa Seinäjoen Jalkapallokerhon verkkoon. Suurin voitto tuli kaudella 2007 juuri IFK Mariehamnista, kun 4—1-kotivoitossa Rafaelin lisäksi onnistuivat Berat Sadik, Jarmo Moilanen ja Ville Taulo. Nykyisistä pelaajista 17-vuotispäiviään viettää tänään Viljami Jokiranta. Entisistä pelaajista puolestaan syntymäpäiviään tänään juhlivat Jussi Hauhia ja Jorma Mäkipää

Koe sunnuntain futishuuma
paikan päällä Lahden stadionilla

Taistelu tärkeistä pisteistä alkaa kello 15.00.
Liput ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

#2 Putki: FC Lahti on voittanut kaksi edellistä IFK:a vastaan pelattua ottelua. Toisaalta IFK on onnistunut saalistamaan pisteitä kahdesta edellisestä Lahdessa pelatusta ottelusta. Lahtelaisten edellinen kotivoitto on kaudelta 2020, jolloin pisteet jäivät mastojen juurelle Dimitry Imbongon kahdella ja Jasin Assehnounin yhdellä osumalla. 

#3 Ennätys: Tasan kahdeksan vuotta sitten Rafael iski uransa viimeisen pääsarjamaalinsa Seinäjoen Jalkapallokerhon verkkoon. Maali oli brassilegendalle 99. FC Lahden paidassa isketty liigamaali. Samalla se oli Rafaelin uran 136. pääsarjaosuma, jolla hän on yhä seitsemänneksi eniten pääsarjamaaleja viimeistellyt pelaaja. 

#4 Knoppi: Loorents Hertsin ensimmäisestä liigamaalista tuli kuluneeksi perjantaina tasan kymmenen vuotta. Hertsin osuma syntyi juuri illan vastustajan, IFK Mariehamnin verkkoon Kisapuistossa. Lahti siirtyi ottelun ensimmäisellä jaksolla Vini Dantasin maalilla johtoon. IFK kampesi itsensä tasoihin toisen jakson puolivälissä Kris Brightin maalilla. Hertsi iski kotiyleisön riemuksi maalin vartti ennen loppua. Lisäajalla Hertsi vaihdettiin kentältä ja Onuray Köse pääsi tekemään liigadebyyttinsä.