STATPACK: FC Lahti – HJK 7.6.2023

Statpack 

FC Lahti ja Helsingin Jalkapalloklubi ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo komeat 75 kertaa. Lahti on kyennyt horjuttamaan Klubia voiton arvoisesti 17 kertaa ja pisteet on tasattu 19 kertaa. Maaleissa Klubi on selvässä johdossa, sillä lahtelaiset ovat viimeistelleet maukkaat 73 osumaa. HJK puolestaan on rokottanut Lahtea 116 kertaa. Runsasmaalinen oli myös joukkueiden edellinen kohtaaminen Liigacupin Lounasklassikossa, joka päättyi lopulta Topi Keskisen näytökseen Klubin 5—2-voittoon. Jusif Ali ja Juho Pirttijoki osuivat lahtelaisista. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 7.6. historiansa aikana kolme sarjaottelua. Maalinteossa Lahti ei vielä ole onnistunut, mutta toisaalta kaksi maalitonta tasapeliä on tuonut pisteitä. Ainoastaan MyPa on onnistunut tekemään maalin Lahden verkkoon kaudella 2001. Tasapelit ovat tulleet MyPaa ja HJK:a vastaan. 

#2 Putki: Kymmenen edellistä HJK-kamppailua ovat olleet Lahdelle voitottomia. Edellinen voitto nähtiin kaudella 2019, jolloin Erik Törnros osui kahdesti ja Gaël Etock kertaalleen. HJK jäi Hiihtiksellä tuolloin nollille. 

#3 Ennätys: Lahden suurin voitto HJK:sta on 4—1. Tulokseen on päädytty kahdesti. Kaudella 2010 Pekka Sihvola iski kaksi osumaa ja Riku Heini ja Rafael avustivat omilla osumillaan Lahden Liigacup-voitossa. Kaudella 2016 Lahti puolestaan haki komean 4—1-vierasvoiton Töölöstä Kalle Multasen, Jasse TuomisenAleksi Paanasen ja Pyry Kärkkäisen osumilla. HJK:n suurin voitto keskinäisistä on puolestaan kauden 2002 lopun 5—0-voitto, jossa Toni Kallio ja Mika Kottila osuivat kahdesti. 

#4 Knoppi: Maanantaina tuli kuluneeksi 15 vuotta FC Lahden historian suurimmasta voitosta. Lahti kuritti Kolmosessa pelannutta Ponnistusta lukemin 13—1. Lahden tehomiehenä hääri Jonne Kemppinen, joka iski viisi maalia ja syötti neljä. Myös Pekka Kainu ja Berat Sadik onnistuivat iskemään hattutempun. 

Teksti: Tommi Leirilaakso