Statpack: FC Lahti – FC Inter 30.8.2023

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Turussa. Liigacupissa pisteet tasattiin 1—1 Arlind Sejdiun vietyä Interin johtoon ja Altin Zeqirin iskiessä minuuttia myöhemmin tasoituksen. Lauantaina joukkueet kohtasivat liigassa ja Inter oli vahvempi lukemin 2—1. Darren Smith vei Interin johtoon ensimmäisellä jaksolla. Matheus Alves puski tasoituksen, mutta Bismark Ampofo varmisti turkulaisille voiton. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa jo 73 kertaa. Inter otti lauantaina 30. voittonsa. Lahdella voittoja on 25. Maaleissa Inter johtaa lukemin 107—84.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 30.8. historian saatossa neljä sarjaottelua, jotka kaikki on pelattu Lahdessa. Tappioita Lahdella ei ole. Lahtelaiset ovat kaataneet kahdesti Kuopion Palloseuran kausilla 2013 ja 2015 ja kertaalleen FC KooTeePeen kaudella 2007. Ainoan pistemenetyksen on aiheuttanut Hangö IK, joka ylsi 3—3-tasapeliin Pinducan osuessa kahdesti ja Ismo Liuksen kertaalleen. Rafael ja Matheus Alves ovat osuneet kertaalleen. Pyry Kärkkäisellä on kaksi osumaa kausilta 2007 ja 2013. Syntymäpäiviään 30.8. viettää nykyisistä pelaajista Anouar El Moukhantir, joka täyttää 26 vuotta. Entisistä pelaajista tänään juhlivat Mikko Salo ja Petri Tuovinen.

#2 Putki: FC Lahti on onnistunut viidessä edellisessä Inter-kotiottelussaan saalistamaan pisteitä. Interin edellinen voitto Lahdesta on kaudelta 2018. Tuolloin Interin riveissä pelasivat nykyään Lahtea edustavat Teemu Penninkangas ja Mikko Kuningas. Kolme otteluista on päättynyt tasan ja kaksi Lahti on kyennyt voittamaan. Lahtelaiset ovat kyenneet iskemään kuudessa edellisessä Inter-ottelussaan maalin.

#3 Ennätys: FC Lahden ja FC Interin välisissä otteluissa punakortti on heilunut usein. Eniten punakortteja joukkueiden keskinäisissä on napannut Interissä pelannut kreikkalaispeluri Petros Kanakoudis, joka katseli punaista kolmesti Lahtea vastaan. Kahdesti kaudella 2015 ja kertaalleen kaudella 2017. Kaikki Kanakoudisin kolmen kauden aikana saadut punaiset tulivat Lahtea vastaan ja koko pitkän uransa aikana hän on ottanut vain seitsemän punaista.

#4 Knoppi: FC Lahden viimeisin liigassa tehty hattutemppu on syntynyt Interin verkkoon Kupittaan pimenevässä syysillassa 2017. Marko Simonovski iski ensin kaksi osumaa ja ampui tolppaan, josta Interissä tuolloin pelannut Alan Henrique sohlasi pallon omaan maaliin. Simonovski sai kuitenkin iskettyä vielä kolmannen osuman Lahden 6—1-voittoon päättyneessä ottelussa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen