Statpack: FC Lahti – FC Honka 7.8.2023

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa ensimmäistä kertaa virallisissa otteluissa Ykkösessä kaudella 1997. Yhteensä joukkueet ovat pelanneet 46 virallista ottelua. Lahti on voittanut 12 ja Honka 22. Maaleja Lahti on iskenyt tasan 50. Honka puolestaan on osunut jo 79 kertaa. Honka on voittanut myös molemmat tämän kauden ottelut. Liigacupissa Mukkulassa 2—0 ja liigassa erittäin varamiehistä Lahtea vastaan 3—0.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa aikana 7.8. kaksi sarjaottelua. Ykkösessä Lahti kärsi tappion kotonaan AC Oululle. Vieraissa puolestaan Lahti on tasannut pisteet Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Lahtelaisten maaleista ovat vastanneet Jonne Kemppinen, Jasse Tuominen ja HJK:n puolustus oman maalin muodossa. Syntymäpäiviään 7.8. viettää Tuomas Kuparinen, jolle tulee täyteen 44 vuotta.

Koe maanantain futishuuma
paikan päällä Lahden stadionilla

Taistelu tärkeistä pisteistä alkaa kello 18.00.
Liput ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

#2 Putki: Honka on voittanut kuusi edellistä keskinäistä kamppailua. Viidessä viimeisessä ottelussa Lahti on jäänyt vielä ilman maalia. FC Lahden edellinen maalintekijä Honkaa vastaan on ollut Altin Zeqiri, joka osui kahdesti Kari Arkivuon uran viimeisessä ottelussa.

#3 Ennätys: FC Lahden keskikenttämies Eemeli Virta sai Lahden edellisessä liigaottelussa täyteen sadan pelatun liigaottelun rajapyykin. Virta siirtyi Lahteen MyPasta 2017 ja debytoi Lahden paidassa europelissä kaudella 2018. Myös ensimmäinen liigaottelu tuli samalla kaudella Seinäjoen Jalkapallokerho vastaan. Virta vaihdettiin kentälle lisäajalla ja hän kerkesi päästä vielä tilastoihin keltaisen kortin muodossa.

#4 Knoppi: Ottelussa FC Lahden Hall of Fameen valittava Drilon Shala iski komean saksipotkumaalin Hongan verkkoon kauden 2010 kolmanneksi viimeisessä ottelussa. Shalan saksiin antoi komean syötön edellisenä kesänä Hongasta siirtynyt Jarkko Värttö. Maali piti Lahden säilymishaaveet elossa ja samalla puolestaan katkaisi Hongan mestaruushaaveet. Liigamaaleja Shala teki yhteensä 30, joista neljä on uponnut Hongan verkkoon ja kaikki niistä syntyi FC Lahden paidassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen