Statpack FC Lahti – FC Haka 11.6.2023

FC Lahti ja FC Haka kohtasivat ensimmäisen kerran virallisissa otteluissa jo vuonna 1997. Haka nuiji tuolloin Lahden lukemin 1—7. Haka on ollutkin siitä asti lahtelaisille paha vastus, sillä Lahti on kyennyt vain kymmeneen voittoon. Hakalla voittoja on 23. Yhteensä virallisia otteluita on pelattu 49. Maaleja Lahti on tehnyt vaivaiset 39, Haka 75. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 11.6. vain yhden sarjaottelun. Kaudella 2014 lahtelaiset vierailivat FC Hongan vieraana. Ottelu päättyi 1—1-tasapeliin. Lahden osumasta vastasi tuolloin toppari Jani Tanska. Syntymäpäiviään tänään viettävät entisistä pelaajista maalivahti Joonas Meronen ja hyökkääjä Erik Törnros, jotka kummatkin täyttävät tasan 30 vuotta. 

#2 Putki: FC Lahti on pelannut kymmenen edellistä Haka-ottelua ilman voittoa. Lahden edellinen voitto on kauden 2018 Suomen Cupin lohkovaiheesta, jonka lahtelaiset voittivat 2—1 Xhevdet Gelan ja Pavel Osipovin maaleilla. Edellinen liigavoitto on puolestaan kaudelta 2012, jolloin Lahti kaatoi Kaurialassa Hakan Tucon säestyksellä puhtaasti 3—0. 

#3 Ennätys: Eniten FC Lahdessa sarjaotteluita pelanneen Mikko Hauhian Veikkausliiga-ura alkoi Hakaa vastaan kesäkuussa 2003. Haka oli kotiottelussaan jo 4—0-johdossa, kun Harri Kampman antoi nuorelle Hauhialle mahdollisuuden ja vaihtoi hänet kymmenen minuuttia ennen loppua toisen lahtelaislegendan, Tommi Kautosen tilalle. Hetkeä myöhemmin Tuomas Haapala kavensi ottelun, mutta lisäajalla Haka iski vielä 5—1-osuman. Lopulta Hauhia pelasi 416 pääsarjaottelua, joista suurimman osan FC Lahden riveissä. 

# Knoppi: Kaksi FC Lahden pelaajaa on iskenyt liigadebyytissään maalin FC Hakan verkkoon. Ensimmäinen onnistuja oli Teemu Lampinen, joka iski 2000 ottelun ainoan maalin. Tempun toisti seuraavaksi Tuco, joka osui kaudella 2012 Lahden 3—0-voitossa Hämeenlinnan Kaurialassa pelatussa ottelussa.