Statpack: FC Lahti-AC Oulu 26.5.2023

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 12 kertaa. Lahti on kyennyt voittamaan vain kahdesti, kausilla 2007 ja 2010. AC Oulu on puolestaan voittanut kohtaamisista kuusi. Oululaiset johtavat myös maaleissa, sillä Lahti on onnistunut maalinteossa vain kahdeksan kertaa, AC Oulu 16 kertaa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti. Otteluista kaksi päättyi oululaisten voittoon ja kertaalleen pisteet tasattiin maalittomalla tasatuloksella. 

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa saatossa 26.5. yhteensä viisi sarjaottelua, eikä ole hävinnyt niistä yhtään. Neljä otteluista on päättynyt tasan ja ainoa voitto on tullut 2002 Kuopion Palloseurasta Njazi Kuqin ja Pekka Lagerblomin maaleilla. IFK Mariehamnia vastaan Lahti on kahdesti tasannut pisteet kausilla 2013 ja 2014. Loput tasapelit ovat Vaasan Palloseuraa ja FC Hämeenlinnaa vastaan. Lagerblomin ja Kuqin lisäksi maalinteossa ovat onnistuneet Artjom Vjatkin, Jussi Länsitalo ja Vini Dantas. Syntymäpäiviään viettää tänään entisistä pelaajista Driton Shala, joka täyttää 26 vuotta. 

#2 Putki: FC Lahti on pelannut viimeiset kahdeksan AC Oulu -ottelua ilman voittoa. Edellinen FC Lahden voitto on vieraskentältä kauden 2010 lopusta, jolloin Jari Litmasen komea saksipotkumaali toi Lahdelle 2—1-voiton. FC Lahden avausmaalista vastasi Drilon Shala. Oululaisilta puolestaan onnistui Mika Nurmela

#3 Ennätys: FC Lahden paras maalintekijä AC Oulua vastaan on Berat Sadik kahdella maalillaan. Myös muut Lahden kuusi maalia ovat syntyneet hyökkäävien pelaajien tekemänä. Yhdet osumat mieheen ovat iskeneet Drilon Shala, Jari Litmanen, Jonne Kemppinen, Macoumba Kandji, Rafael ja Arlind Sejdiu

#4 Knoppi: Nykyisin Jalkarannan Palloseuraa edustava ja syksyllä 40 vuotta täyttävä Olli Riikonen on debytoinut liigassa FC Lahden paidassa AC Oulua vastaan. Riikonen tuli kentälle Kalle Eerolan tilalle reilu vartti ennen loppua, kun Lahti haki Oulussa tasoitusosumaa. Titi Essomba oli vienyt oululaiset viidennellä minuutilla johtoon, mutta Berat Sadik kuittasi osuman heti seuraavasta tilanteesta. Jakson puolivälissä Tarmo Koivuranta kuitenkin iski voittomaalin, johon Lahti ei Riikosesta huolimatta kyennyt enää vastaamaan.