Statpack: FC Lahti – AC Oulu 22.9.2023

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 14 kertaa. Lahti on onnistunut voittamaan kohtaamisista vain kaksi ja oululaiset ovat juhlineet voittoa seitsemän kertaa. Tästä johtuen AC Oulu on edellä myös maaleissa. Lahti on viimeistellyt kohtaamisissa kymmenen täysosumaa, oululaiset 19. Lahti on jäänyt ilman voittoa myös tämän kauden kahdessa edellisessä ottelussa. Lahdessa Oulu nappasi 2—1-voiton Onni Hännisen vietyä Lahden johtoon. Toisella jaksolla Ashley Coffey tasoitti ja päätöslukemat iski rangaistuspotkusta Rasmus Karjalainen. Myös Oulussa pelatussa ottelussa AC Oulu iski pilkulta. Eemeli Virta tasoitti ottelun ja Lahti sai lopussa mahdollisuutensa kauan kaivattuun voittoon. Matheus Alvesin rangaistuspotku ei uponnut ja pisteet tasattiin 1—1.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 22.9. viisi sarjaottelua, joista se on voittanut kolme. Tampereen Pallo-Veikot kaatui kaudella 1999 maali-ilottelussa 4—3, MyPa puolestaan kaatui Jean Fridolin Nganbe Nganben maalilla 1—0 kaudella 2013. Kaksi vuotta sitten Arlind Sejdiu ja Altin Zeqiri viimeistelivät Lahden 2—1-voiton KTP:stä. Tappio on puolestaan tullut Helsingin Jalkapalloklubille ja tasapeli irtosi Kuopiosta kaudella 2014 Rafaelin osumalla. Syntymäpäiviään 22.9. viettää kaksi entistä FC Lahden hyökkääjäpersoonaa. Mika Kottilalle tulee täyteen 49 vuotta ja Tommi Karille 37.

Koe perjantain futishuuma
paikan päällä Lahden stadionilla

Taistelu tärkeistä pisteistä alkaa kello 18.00.
Liput ennakkoon edullisemmin Tiketistä.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut viimeiset kymmenen AC Oulu -ottelua ilman voittoa. Edellinen FC Lahden voitto on vieraskentältä kauden 2010 lopusta, jolloin Jari Litmasen komea saksipotkumaali toi Lahdelle 2—1-voiton. Kotonaan FC Lahti on voittanut viimeksi AC Oulun kaudella 2007 Rafaelin ja Berat Sadikin osumilla. Oululaiset ovat saaneet kuudesta edellisestä keskinäisestä Lahdessa pelatusta ottelusta pisteitä.

#3 Ennätys: FC Lahden eniten yhdessä sarjaottelussa maaleja tehnyt pelaaja on brassihyökkääjä Luciano. Hän iski 14.9.1997 TPV:n verkkoon samassa ottelussa komeat neljä osumaa. Lahti voitti ottelun lukemin 6—0 ja maalinteossa onnistuivat myös Gábor Árki ja Tero Penttilä. Kaikissa virallisissa otteluissa ennätys on Jonne Kemppisen hallussa viidellä osumalla.

#4 Knoppi: Oululaiset joukkueet ovat olleet Lahdelle aina hankalia. AC Oulun Lahti on onnistunut voittamaan kahdesti ja Oulun Luistinseuran kertaalleen Suomen Cupissa. Perinteistä Oulun Palloseuraa Lahti ei ole kahdesta Ykkösen kohtaamisesta huolimatta onnistunut koskaan voittamaan.