Sporttiparturi Shala & Saqi on urheiluväen kohtaamispaikka

Vapaudenkatu 10:ssä sijaitsee parturi, jonne pääsee ilman ajanvarausta. Juuri kaksi vuotta täyttänyt liike on kuitenkin muutakin kuin parturi. Se on lahtelaisen urheiluväen matalankynnyksen kohtaamispaikka. Sporttiparturi Shala & Saqi on vakiinnuttanut paikkansa ja laajentanut toimintaansa pysyen silti perheyrityksenä.

Sporttiparturin yhtenä puuhamiehenä toimii FC Lahti -legenda Drilon Shala, joka esittelee mielellään seinillä roikkuvia urheiluaarteita. Shala kertoo myös nuorille urheilijoille omaa tarinaansa tiestä huippu-urheilijaksi. Sportiparturi on alusta asti halunnut tukea lahtelaista junioriurheilua rahallisesti.

– Yrittäjyyttä on takana nyt reilu kaksi vuotta. Sinä aikana olemme vakiinnuttaneet paikkamme ja laajentuneet. Aloitimme yhdellä paturilla, mutta nyt meillä on useampi kokenut parturi ja meillä käy paljon ihmisiä. Olemme silti yhä perheyritys, sillä kaksi partureista on minun lankojani. Homma on mennyt hyvin ja asiakkaat ovat kiitelleet paljon. Olemme myös keränneet tukirahaa alusta asti ja pystyneet tukemaan junioriurheilua kahden vuoden aikana reilulla 6000 eurolla, Shala aloittaa.

Shala kertoo sporttiparturin olevan koko kansan parturi. Parturista on muodostunut samalla kohtaamispaikka ja asiakkaat ovat kehuneet yhteisöllisyyttä. Shala pitää merkittävänä sitä, että junioriurheilijat pääsevät tapaamaan omia idoleitaan ja se on onnistunut useasti sporttiparturissa.

Lahtelaiset olympiamitalistit Janne Ahonen ja Hannes Björninen osuivat sporttiparturiin samaan aikaan.

– Me olemme koko kansan parturi ministereistä pieniin lapsiin. Nuorimmat asiakkaat ovat olleet alle vuoden ikäisiä ja vanhin on ollut yli 90-vuotias. Muutama viikko sitten vierekkäisiin penkkeihin istahti sattumalta samaan aikaan olympiamitalistit Janne Ahonen ja Hannes Björninen. Eniten kuitenkin sykähdyttää se, kun juniori tapaa liikkeessämme oman idolinsa ja pääsee samoihin kuviin. Liikkeemme on parturin lisäksi kohtaamispaikka, Shala avaa.

Sporttiparturi Shala & Saqista saa kokeneiden parturien nopean ja laadukkaan hiustenleikkuun lisäksi myös yhteisöllisen kokemuksen. Liikkeessä voi nähdä myös muita lahtelaisen jalkapallon legendoja kuin Jari Litmasen pelikengät. Takavuosien sankarien lisäksi sporttiparturin palveluita käyttävät myös nykyiset liigatähdet.

Myös FC Lahden pelaajat käyttävät vakituisesti Shala & Saqin palveluita.

Mene ja koe sporttiparturi Vapari 10:ssä, ilman ajanvarausta! Ota seurantaan Sporttiparturi Shala & Saqi myös sosiaalisessa mediassa @parturi_shala_saqi tai tsekkaa parturin kotisivut tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuvat: Drilon Shala