Sinuhe-statpack: FC Lahti – VPS 28.9.2022

FC Lahti ja Vaasan Palloseura ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 51 kertaa. Lahti on voittanut otteluista liki puolet, 25 kappaletta. VPS puolestaan on juhlinut voittoa 14 kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet jo 73 vaasalaisten lukeman ollessa 54.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti runkosarjassa. FC Lahden kotiotteluna Vaasassa pelattu ottelu päättyi Vepsun 5–0-voittoon. Kuukausi sitten Lahti puolestaan onnistui Hietalahdessa kaatamaan vaasalaiset 3–2 Chinedu Geoffreyn iskiessä kaksi maalia. Kalle Multanen ja Joonas Vahtera osuivat vaasalaisista ja Lahden voittomaalin viimeisteli kymmenen minuuttia ennen loppua Altin Zeqiri.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa saatossa 28.9. viisi sarjaottelua. Voittoja on vain yksi, kaudelta 2014, jolloin Lahti kaatoi FF Jaron vieraskentällä 4–0. Rafael iski kaksi osumaa, Tuco ja Loorents Hertsi yhdet. Rafael osui myös kaudella 2008 Turun Palloseuran verkkoon 2–1-tappiossa. Tasapelejä Lahdella on koossa kaksi, maaliton tasapeli ensimmäiseltä kaudelta ja kauden 2019 2–2-tasapeli Helsingin IFK:a vastaan. Jerónimo Amione iski tuolloin molemmat Lahden osumat. Toissa kaudella Lahti kärsi 3–0-tappion FC Interille. Syntymäpäivää viettää tänään Eemeli Virta, joka täyttää 22 vuotta.

#2 Putki: Kahdeksan edellistä joukkueiden keskinäistä Lahdessa pelattua ottelua on päättynyt siten, että FC Lahti on napannut ottelusta pisteitä. VPS:n edellinen voitto Lahdesta on kesäkuulta 2013. Tomi Ameobi vei Vepsun johtoon ensimmäisellä jaksolla ja päätöslukemat 2–0 iski lisäajalla Jordan Seabrook. Ottelu Juha Malisen ensimmäinen FC Lahden peräsimessä. Joukkueiden kokoonpanoissa oli tuolloin nykypelaajista Matti Klinga, Loorents Hertsi, Sebastian Strandvall, Jesper Engström ja Miika Niemi. Heistä Klinga, Engström ja Strandvall kävivät myös kentällä.

#3 Ennätys: Nykyisin Lyypekissä VfB Lübeckin riveissä Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla maaleja mättävä Kimmo Hovi iski uransa ensimmäisen liigamaalin Vepsun verkkoon. Kaudella 2014 Lahdessa pelatussa ottelussa Keithy Simpson vei Vepsun johtoon vartin pelin jälkeen. Avauskokoonpanossa ollut Hovi toi Lahden tasoihin toisen jakson alussa uransa ensimmäisellä liigamaalilla ja ottelu myös päättyi samoihin 1–1-lukemiin.

#4 Knoppi: FC Lahden paras maalintekijä Vepsua vastaan käydyissä otteluissa on Tuco. Kamerunilainen on iskenyt kuusi osumaa VPS:n verkkoon. Rafaelilla on koossaan vain viisi osumaa. Pekka Kainu iski kolme osumaa vaasalaisten verkkoon pelatessaan Lahdessa, Nykypelaajista Chinedu Geoffreylla ja Altin Zeqirillä on koossaan kaksi osumaa.

Kuva: Taneli Okkonen