Sinuhe-statpack: FC Lahti – TPS 23.10.

FC Lahti ja Turun Palloseura ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 45 kertaa. Lahti on voittanut 17 kertaa ja tasapeliin on päädytty yhdeksän kertaa. Maaleja otteluissa on nähty komeat 133 kappaletta, joista Lahti on tehnyt hieman alle puolet, 64 kappaletta.

Ensimmäisen kerran joukkueet ovat kohdanneet vuonna 1999, jolloin Lahti vei ottelun nimiinsä 2–1 Péter Kovácsin kahdella maalilla. Molemmat joukkueet ovat olleet tiputtamassa toisiaan sarjaporrasta alemmas, TPS Lahtea 2010 ja Lahti turkulaisia 2014. Joukkueet kohtasivat toisensa torstaina Turussa. Loorents Hertsi vei Lahden johtoon, mutta TPS tuli tasoihin Roope Pakkasen maalilla. Edellisen kerran ennen liigakarsintaa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti kaudella 2020. Lahti haki Turusta voiton ja Lahdessa päädyttiin 1–1-tasapeliin Aila-myrskyn riepotellessa Salpausselkää.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa aikananeljä sarjaottelua 23.10. Kaikki ottelut ovat pelattu vieraskentällä ja Lahti on kyennyt voittamaan niistä vain yhden. Voitto tuli Vaasan Palloseurasta kaudella 2016 Santeri Hostikan osumalla. Tappiot ovat tulleet Helsingin Jalkapalloklubille, Turun Palloseuralle ja AC Allianssille. HJK tappio tuli muutama kausi sitten rangaistuspotkukilpailun jälkeen europaikkalopputurnauksessa.

#2 Putki: Kaksi FC Lahden pelaajaa on onnistunut iskemään kolmessa peräkkäisessä TPS:a vastaan pelatussa liigakamppailussa maalin. Toinen putkeen osuneista pelaajista on luonnollisesti Rafael, joka osui kauden 2013 viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessa ja kauden 2014 kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Toinen kolmen maalin putkeen yltänyt pelaaja on FC Lahdessa nykyäänkin pelaava Loorents Hertsi, joka osui kahdessa ottelussa kaudella 2013 ja Rafaelin tapaan kauden 2014 ensimmäisessä kohtaamisessa. Myös Berat Sadikilla on kolmen ottelun maaliputki, mutta hänen yksi maaleistaan syntyi Liigacupissa talvella 2008.

#3 Ennätys: Toukokuussa tuli kuluneeksi kymmenen vuotta hyökkääjälegenda Rafaelin sadannesta pääsarjamaalista. FC Jazzissa ja HJK:ssa Lahden lisäksi maaleja mättäneen Rafaelin sadas liigaosuma syntyi TPS:n verkkoon. Tommi Kari vei lahtelaiset johtoon ja toisen jakson puolivälissä Rafael puski Jani Bäckmanin kulmapotkun vastustamattomasti verkkoon. Samalla Rafaelista tuli 21. sataan pääsarjamaaliin yltänyt pelaaja. Rafaelin jälkeen rajapyykin on rikkonut vain Juho Mäkelä.

#4 Knoppi: FC Lahti ja TPS kohtasivat toisensa tasan 12 vuotta sitten 23.10. Turussa. Lahti kamppaili sarjapaikastaan, Tepsi mitaleista. Lahti meni ottelussa 2–0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. TPS tuli tasoihin ja meni ohi toisella jaksolla Babatunde Wusun kahdella osumalla ja Jonatan Johanssonin yhdellä maalilla. Tappion myötä Lahti pelasi kauden 2011 Ykkösessä. Turkulaisia valmensi myös tuossa ottelussa Marko Rajamäki.

Osta liput liigakarsinnan toiseen osaan tästä.

Kuva: Taneli Okkonen