placeholder

Sinuhe-statpack: FC Lahti – SJK

FC Lahti on kohdannut Seinäjoen Jalkapallokerhon virallisissa otteluissa 23 kertaa. Lahti on selvästi niskan päällä seinäjokisia, sillä Lahti on voittanut kymmenesti ja SJK vain kolmesti. Ottelupari on ollut historian saatossa erittäin tasaväkinen ja vähämaalinen. Kotonaan Lahti puolestaan ei vielä ole hävinnyt seinäjokisille. Myös maalit ovat syntyneet melkoisen tasatahtia, vaikka Lahti on hiljalleen kasvattanut kaulaa 22:lla osumallaan. SJK on osunut 15 kertaa.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 4.7. sarjaotteluita viisi kappaletta. Kolme otteluista on päätynyt Lahden voittoon, yksi tasapeliin ja yksi tappioon. Kaudella 2002 kaatui vieraskentällä FF Jaro puhtaasti 3-0 Njazi Kuqin, Pekka Lagerblomin ja Jarkko Koskisen maaleilla. Ykkösen kaudella 2011 puolestaan kaatui FC KooTeePee Kotkassa pelatussa jännitysnäytelmässä 3-2. Lahdelta osuivat Teemu Turunen, Hugo Miranda ja Jussi Länsitalo. Kolmas voitto tuli 2017 kun PS Kemi kaatui Lahdessa Stênion maalilla 1-0. Tasatulokseen Lahti päätyi vuonna 1999 Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan. Lahden maalista vastasi Péter Kovács. Ainoastaan SJK on kyennyt voittamaan Lahden 4.7. Tämä tapahtui 2018 vierasottelussa, joka päättyi seinäjokisten 1-0-voittoon. Syntymäpäiviään entisistä FC Lahti -pelureista viettää tänään Tomi Kult, jolle ikää tulee mittariin 21 vuotta.

#2 Putki: FC Lahti on hävinnyt viimeksi SJK:lle kaudella 2018. SJK voitti kotiottelunsa 1-0 ja maalin viimeisteli Aristote Mboma. Tuon jälkeen Lahti on saalistanut vähintään pisteen SJK-otteluista. Otteluita on tappion jälkeen pelattu seitsemän.

#3 Ennätys: Brassilegenda Rafael teki FC Lahden paidassa virallisissa otteluissa 142 maalia. Viimeinen maaleista syntyi SJK:n verkkoon heinäkuussa 2016. Kyseinen maali oli myös Rafaelin 99. Veikkausliiga-osuma FC Lahden paidassa. Molemmat ovat seuraennätyksiä.

#4 Knoppi: SJK ei ole historiansa saatossa voittanut ikinä FC Lahtea Lahdessa. Kilpailullisia otteluita Lahdessa joukkueiden välillä on pelattu yhdeksän. Lisäksi FC Lahti oli Seinäjoella pelatussa lahtelaisten voittoon päättyneessä Liigacupin finaalissa nimellisesti kotijoukkue. Neljä otteluista on päättynyt tasan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen