Sinuhe-statpack: FC Lahti – SJK 24.7.

FC Lahti on kohdannut Seinäjoen Jalkapallokerhon virallisissa otteluissa yhteensä 26 kertaa. Lahti on ollut hallitsevampi osapuoli selkeästi, sillä SJK on kyennyt voittamaan vain neljä ottelua. Lahdella voittoja on puolestaan 12. Maaleissa on hieman tasaisempaa. Lahti on iskenyt 27 osumaa ja SJK 21.

Joukkueet kohtasivat toisensa liigassa toukokuussa Seinäjoella. Pyry Lampinen vei FC Lahden johtoon Altin Zeqirin syötöstä. SJK tuli toisella jaksolla tasoihin Jake Jervisin osumalla, mutta Martti Haukioja puski Arlind Sejdiun tolppalaukauksen omaan maaliin ja Lahti nappasi pisteet mukaan.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 24.7. vain yhden virallisen ottelun. Ottelussa Lahti kohtasi FC Hakan Kisapuistossa. Suomifutiksen legendoja vilisseet joukkueet päätyivät lopulta 0-0-tasapeliin. Erikoista ottelussa oli, että lahtelaisten pääkäskijä Harri Kampman ei tehnyt ottelussa yhtään vaihtoa. Syntymäpäiviään 24.7. viettää nykypelaajista Teemu Penninkangas, jolle tulee täyteen pyöreät 30 vuotta.

#2 Putki: SJK ei ole voittanut koskaan kilpailullista ottelua Lahdessa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa Lahdessa liigaotteluissa kymmenen kertaa ja Lahti on saalistanut jokaisella kerralla pisteitä. Lisäksi Lahti on ollut kertaalleen nimellinen kotijoukkue, kun lahtelaiset nostivat Liigacupin finaalissa voittolautasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

#3 Ennätys: FC Lahden laituri Loorents Hertsi saa pelatessaan SJK-ottelussa täyteen 200 pääsarjaottelun rajapyykin. Hertsi debytoi Lahden paidassa jo Ykkösessä kaudella 2011, mutta liigadebyytti sai odottaa kauteen 2013 asti. Laituri vaihdettiin kentälle Matti Klingan tilalle viimeiseksi 20 minuutiksi Rovaniemellä huhtikuussa pelatussa avausottelussa. RoPS oli juuri mennyt johtoon Antti Okkosen osumalla. Lahti tuli ottelun lopussa tasoihin Vini Dantasin osumalla, mutta lisäajalla kentälle vaihdettu Jussi Länsitalo oli pelikiellossa ja Lahti menetti tasapelipisteen.

#4 Knoppi: FC Lahden ja SJK:n välinen ensimmäinen liigakohtaaminen pelattiin toukokuussa 2014 Lahdessa. Juho Lähde vei seinäjokiset johtoon ensimmäisen jakson lopussa. Toisella jaksolla Lahti vaihtoi kentälle Mikael Salimäen, joka iski ensimmäisessä liigaottelussaan kolmen minuutin kentälläolon jälkeen myös liigauransa ensimmäisen maalin 1-1 päättyneessä kamppailussa.

Kuva: Taneli Okkonen