Sinuhe-statpack: FC Lahti – KuPS 31.8.2022

FC Lahti ja Kuopion Palloseura ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 57 kertaa. Mastokaupungin pojat ovat tilastoissa vielä edellä Kanarialintuja, sillä lahtelaiset ovat juhlineet voittoa 24 kertaa ja KuPS 19 kertaa. Maaleja mastokaupungin pojat ovat tehneet 82 kappaletta, siinä missä Hymyilevän Hanneksen kaupungin keltamustat ovat iskeneet 72 maalia.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet liigassa kahdesti. Lahdesta KuPS haki 1-0-voiton. Lahti romahti Kuopiossa ja hävisi lopulta 4-0. Ottelun lopussa Teemu Penninkangas ja Chinedu Geoffrey katselivat vielä punaista kortti.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 31.8. kuusi sarjaottelua, joista viisi on pelattu Lahdessa. Lahtelaisten ainoa tappio on vieraskentältä FC Honkaa vastaan kaudelta 2008. Myös ainoa voitto on tullut Hongasta kaudella 2012, kun Tuco iski kaksi osumaa ja Drilon Shala avusti yhdellä osumalla. Tasapeleistä kaksi on tullut FC Interiä vastaan. Loput tasatulokset ovat tulleet JJK Jyväskylää ja Vaasan Palloseuraa vastaan. Syntymäpäiviään viettää entisistä pelaajista Asaad Babiker, joka täyttää 19 vuotta.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut kymmenen viimeistä KuPS-ottelua ilman voittoa. Edellinen voitto on kaudelta 2018, jolloin Santeri Hostikka upotti lisäajalla pilkun kuopiolaisten verkkoon. Rangaistuspotku oli tuomittu Henri Toivomäen käsivirheestä. KuPS on myös voittanut kaikki neljä keskinäistä kohtaamista Suomen Cupissa. Kaksi kohtaamisista on ollut lohkovaiheessa ja kaksi pudotuspelivaiheessa. Rafael on osunut molemmissa pudotuspelivaiheen otteluissa.

#3: Ennätys: Välieräpaikka on FC Lahdelle historian yhdeksäs Suomen Cupissa. Ainoa voitto välieristä on tullut 20 vuotta sitten, jolloin Lahti kaatoi kolealla Hiihtiksellä AC Allianssin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Tuomas Haapala osui itse ottelussa ja rangaistuspotkukilpailussa pilkkunsa sisään laittoivat Jarkko Koskinen, Magnus Samuelsson ja Janne Hannula. Gabor Bardi torjui useamman Allianssin yrityksen.

#4 Knoppi: Kuopion Palloseuran maalitykki Tim Väyrynen on tehnyt urallaan erittäin paljon maaleja ympäri Suomea. Hiihtostadionilla hän on kuitenkin onnistunut maalinteossa vain kerran uransa aikana ja ainoasta maalista tulee kuluneeksi tänään jo kymmenen vuotta. Väyrynen vei Hongan johtoon jo kuudennella minuutilla. Tuco iski toisen jakson alkuun kaksi osumaa ja Drilon Shala vei 20 minuuttia ennen loppua Lahden jo 3-1-johtoon. Antti Mäkijärvi kavensi, mutta pisteet jäivät Lahteen. Nykyisestä FC Lahdesta ottelussa pelasi vain Matti Klinga, joka tuli kentälle vaihdosta ensimmäisen jakson lopussa.

Kuva: Taneli Okkonen