Sinuhe-statpack: FC Lahti – Ilves

FC Lahti ja Ilves ovat kohdanneet virallisissa otteluissa toisensa 22 kertaa. Lahti on voittanut otteluista kahdeksan, ja tasatulokseen on päädytty viidesti. Maaleja otteluparissa on isketty tasatahtiin, FC Lahti 26 ja Ilves 27. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa Ykkösessä 1998, jolloin Lahti oli jo varmistanut liiganousunsa. Tuolloin mastokaupungin pojat olivat vahvempia Ismo Liuksen hattutempulla lukemin 3-1. Joukkueet kohtasivat huhtikuussa harjoitusottelussa, jonka Lahti vei nimiinsä Jasin Assehnounin ja Chinedu Geoffreyn maaleilla.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut yhden ottelun 10.6. Kaudella 2004 Lahti kohtasi vieraskentällä FC HakanTommi Torkkeli vei Hakan johtoon ensimmäisellä jaksolla ja aivan ottelun lopussa Valeri Popovitš vei Hakan 2-0-voittoon. Syntymäpäiviään viettää tänään Lassi Metsävuori, jolle tulee mittariin 39 vuotta.

#2 Putki: Ilves on voittanut edellisen kerran pääsarjaottelun Lahdessa 30.5.1991. Tuolloin Ilves kaapi 1-0-voiton Lahden Reippaasta Hiihtostadionilla Seppo Nikkilän maalilla. Tuon jälkeen Ilves on pelannut 13 pääsarjaottelua Lahdessa ilman voittoa.

#3 Ennätys: Brasilialainen Bonilha pelasi FC Lahden keskikentällä kaudella 2016. Kotiottelussa Ilvestä vastaan tunnin kohdalla alkoi joukkueiden välinen maalintekokilpailu, jossa kahdeksaan minuuttiin iskettiin neljä maalia. Viimeisen maaleista, ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman iski Mikko Kuninkaan syötöstä Bonilha, jolle osuma jäi uransa ainoaksi Veikkausliigamaaliksi.

#4 Knoppi: FC Lahden Hall of Famen jäsen Luciano Martins on edustanut sekä FC Lahtea että Ilvestä. Reippaaseen alun perin tullut brassihyökkääjä pelasi Ilveksessä kauden 1992, jonka jälkeen hän edusti myös FC Kuusysiä. Luciano pelasi FC Lahdessa puolestaan kaudet 1997-1999.

Kuva: Taneli Okkonen