Sinuhe-statpack: FC Lahti – Ilves 29.7.

FC Lahti ja Ilves ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 26 kertaa. Ilves on yhden voiton edellä, sillä tamperelaiset ovat voittaneet kamppailuista 11 FC Lahden kymmentä vastaan. Maaleissa joukkueet ovat puolestaan tasoissa. Kumpikin joukkue on iskenyt 35 täysosumaa toistensa verkkoon.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. FC Lahden koronakurimuksen jälkeen joukkueet pelasivat Mukkulassa harjoitusottelun, jonka Lahti vei nimiinsä lukemin 4-3. Samoihin lahtelaisten voittolukemiin päättyi myös helmikuinen Liigacupin ottelu Tampereella. Altin Zeqiri ja Chinedu Geoffrey onnistuivat maalinteossa kummassakin ottelussa. Kesäkuussa Tampereella pelatussa liigaottelussa Ilves oli vahvempi dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 3-2.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 29.7. historiansa aikana viisi sarjaottelua. Lahti on kaatanut otteluissa Hangö IK:n, FC Interin ja IFK Mariehamnin. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet yhdeksän Henri Anierin ollessa paras maalintekijä kahdella maalillaan. Muut lahtelaisten maalintekijät ovat olleen Mikko Harila, Bli, Rafael, Marko Simonovski, Santeri Hostikka, Stênio ja Mikko Kuningas. Vastustajat ovat tehneet Lahden verkkoon viisi osumaa. Syntymäpäiviään tänään viettää entisistä pelaajista Oleg Ivanov ja Jani Tanska. Ivanoville tulee täyteen 55 vuotta, Tanskalle 34. Heistä molemmat ovat edustaneet urallaan myös Ilvestä.

#2 Putki: Ilves on voittanut edellisen kerran pääsarjaottelun Lahdessa 30.5.1991. Tuolloin Ilves kaapi 1-0-voiton Lahden Reippaasta Hiihtostadionilla Seppo Nikkilän maalilla. Tuon jälkeen Ilves on pelannut 14 pääsarjaottelua Lahdessa ilman voittoa. Kahdeksan otteluista on ollut FC Lahtea vastaan.

#3 Ennätys: Mikko Kuningas osui liigadebyytissään Ilveksen verkkoon heinäkuussa 2015. Uransa ensimmäiset liigamaalit Ilveksen verkkoon FC Lahti -paidassa ovat iskeneet myös Bonilha ja Pyry Lampinen. Kaikkien maalit ovat olleet myös voittomaaleja.

#4 Knoppi: Sekä Ismo Lius että Altin Zeqiri ovat upottaneet Ilveksen verkkoon hattutempun. Lius iski Ykkösessä kolme maalia kauden 1998 viimeisissä otteluissa, kun Lahti oli jo varmistanut liiganousun. Zeqiri puolestaan iski hattutemppunsa tämän vuoden Liigacupissa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen