Sinuhe statpack: FC Lahti – IFK Mariehamn

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 47 kertaa. Mastokaupungin pojat ovat voittaneet näistä 20 ja 15 kertaa on päädytty tasatulokseen. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet yhteensä 72 IFK:n saldon ollessa 54. Joukkueet kohtasivat toisensa toukokuun lopussa Maarianhaminassa. Kari Arkivuo vei Lahden rangaistuspotkulla johtoon ja Loorents Hertsi ja Kristian Yli-Hietanen osuivat maalipuiden väliin Arkivuon jälkeen. Yli-Hietaselle maali oli liiga uran ensimmäinen.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 16.7. historian saatossa viisi sarjaottelua. Lahti on hävinnyt kahdesti FC KooTeePeelle ja kertaalleen Jarolle. Tasapeli tuli kaudella 2017 Rovaniemen Palloseuraa vastaan Marko Simonovskin osumalla. Ainoa voitto on IFK Mariehamnista kaudelta 2012, jolloin Jussi Länsitalo ja Ibrahim Köse veivät lahtelaiset 2-0-kotivoittoon.

#2 Putki: FC Lahti on napannut pisteitä kolmesta edellisestä kohtaamisestaan IFK:n kanssa. Putki alkoi viime kaudella, jolloin Lahti tasasi saarella pisteet 2-2-lukemin. Lahtelaismaaleista vastasivat tuolloin Mikko Kuningas ja Vahid Hambo. Kahdessa seuraavassa ottelussa Lahti nappasi 3-1- ja 3-0-voitot.

#3 Ennätys: IFK Mariehamn sai Lahden stadionilla samassa ottelussa kolme rangaistuspotkua kaudella 2019. Patrick Rakovsky torjui sekä Dylan Murnanen että Robin Buwaldan yritykset. Ainoastaan Amos Ekhalie onnistui laittamaan rangaistuspotkun sisään ja varmistamaan IFK:lle 1-0-voiton.

#4 Knoppi: Suomen A-maajoukkueen runkopelaajiin kuuluva Paulus Arajuuri nappasi syyskuussa 2009 käydyssä IFK Mariehamn – FC Lahti -ottelussa punaisen kortin. Arajuuri repi aivan ottelun lopussa karkumatkalle päässeen Rafaelin nurin ja katseli suoraa punaista. IFK kuitenkin voitti ottelun 2-0 Amos Ekhalien heilutellessa tahtipuikkoa.