Sinuhe-statpack: FC Lahti – IFK Mariehamn 26.8.

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet virallisissa otteluissa tasan 50 kertaa. IFK on ollut Lahdelle mieluisa vastus, sillä lahtelaiset ovat juhlineet voittoa jo 21 kertaa. IFK on voittanut kamppailuista 12. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet komeat 76 ja IFK 55.

Joukkueet kohtasivat toisensa kauden avausottelussa Ahvenanmaalla. IFK hallitsi ensimmäistä puolikasta ja Lahti toista. Etenkin toisella jaksolla Lahti sai luotua kovan paineen IFK:n maalille Eero Tammisen lennettyä ulos. IFK:n puolustus pelasi uhrautuvasti ja pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa saatossa 26.8. kaksi sarjaottelua. Kaudella 2017 Lahti kärsi kotonaan tappion PS Kemille ja kaudella 2020 lahtelaiset saalistivat tasapelin FC Hakaa vastaan Tehtaan kentältä. Maalinteossa kyseisellä päivämäärällä ovat onnistuneet vain Jasin Assehnoun ja Jean-Christophe Coubronne.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut tappioitta edelliset kuusi keskinäistä kohtaamista. Edellisen kerran IFK Mariehamn kykeni voittamaan Lahden kaudella 2019. Hiihtiksellä pelatussa ottelussa IFK:lle tuomittiin kolme rangaistuspotkua, joista vain Amos Ekhalien yritys meni sisään. Patrick Rakovsky torjui sekä Dylan Murnanen että Robin Buwaldan yritykset ja ottelu päättyi IFK:n 1-0-voittoon.

#3 Ennätys: FC Lahden laitapelaajan Kevin Kouassivi-Benissanin ensimmäisestä liigamaalista tuli 25.8. kuluneeksi kolme vuotta. Kouassivi-Benissan iski Rovaniemen Palloseuran paidassa maalin FC Lahden verkkoon kaudella 2019. Laitapelaaja iski Rovaniemellä pelatussa ottelussa avausmaalin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Jakson puolivälissä lukemat olivat jo 3-0. Toisella jaksolla FC Lahden Brent Lepistu ajettiin vielä ulos suoralla punaisella ja pisteet jäivät pohjoiseen.

#4 Knoppi: FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet ensimmäisen kerran Uusi Lahti Cupin finaalissa talvella 2005. IFK oli edellisenä syksynä noussut liigaan. FC Lahti otti heti pienen niskalenkin. Toni Järvinen iski kaksi osumaa ja Christian Sund osui kertaalleen Lahden voittaessa finaalin 3-0. Niskalenkki ei kuitenkaan auttanut, sillä IFK vei ensimmäisen virallisen keskinäisen kohtaamisen saarella nimiinsä 2-0-lukemin.

Kuva: Taneli Okkonen