Sinuhe-statpack: FC Lahti – HJK 12.5.2022

FC Lahti on kohdannut Helsingin Jalkapalloklubin virallisissa otteluissa 72 kertaa. Mustapaidat ovat voittaneet näistä kamppailuista 17 ja pisteet on tasattu 18 kertaa. Maaleja mastokaupungin pojat ovat iskeneet HJK:n verkkoon 68, kun taas Klubi on rokottanut Lahtea jo 107 kertaa.

Joukkueet kohtasivat keväällä Helsingissä harjoitusottelussa. HJK:n Jair vei Klubin johtoon ottelun alussa. FC Lahti hallitsi ottelun loppua ja Teemu Penninkangas oli tasoittaa. Klubin maalivahti Conor Hazard kuitenkin kauhoi pallon itselleen viime hetkellä. Näin ollen HJK nappasi harjoitusottelusta voiton.

# 1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 12.5. neljä sarjaottelua. Lahti on kohdannut kahdesti Rovaniemen Palloseuran ja voittanut otteluista toisen ja kärsinyt tappion toisessa. Lisäksi Lahti on kärsinyt tappiot FC Interille ja FC Hongalle. Maaleja Lahti on tehnyt neljä, aivan kuten vastustajakin. Joonas Siikala on vastannut puolista Lahden osumista. Myös Toni Järvinen ja Rafael ovat osuneet Lahden 12.5. pelatuissa sarjaotteluissa.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut seitsemän edellistä HJK-ottelua ilman voittoa. Edellisen kerran Lahti voitti Klubin kaudella 2019. Tuolloin Erik Törnros osui kahdesti ja Gaël Etock kertaalleen. HJK jäi ottelussa nollille.

#3 Ennätys: FC Lahti on pelannut HJK:a vastaan virallisen ottelun jokaisena vuonna kaudesta 1999 lähtien. Lahti on kohdannut HJK:n jo 72 kertaa, joka on eniten yksittäisistä vastustajista. Toiseksi eniten kohtaamisia on Interin kanssa, 69.

#4 Knoppi: Riku Heini debytoi tasan 14 vuotta sitten pelatussa FC Lahti – FC Inter -ottelussa Hiihtostadionilla. Heini tuli Lahden 1-0-tappioon päättyneessä ottelussa lopussa sisään korvaamaan Konsta Hietasta. Kauden 2008 viimeisessä ottelussa Klubia vastaan Heini syötti Drilon Shalan maalintekoon. Voittomaali tiputti HJK:n ulos mitaleilta ja nosti Lahden juhlimaan seurahistorian ensimmäistä mitalia.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen