Sinuhe-statpack: FC Lahti – HIFK 8.8.2022

FC Lahti ja Helsingin IFK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 22 kertaa. Lahti on voittanut 13 ottelua ja Tähtirinnat vain kahdesti. Lahti johtaa myös selkeästi maaleissa. Lahtelaiset ovat iskeneet 35 osumaa, kun IFK:lla osumia on kasassa 20.

Joukkueet kohtasivat toisensa liigassa huhtikuussa. Töölössä pelatussa ottelussa ensimmäinen jakso oli maaliton. Toisella jaksolla Lahti painoi kaasun pohjaan ja nappasi 3-0-voiton. Chinedu Geoffrey puski Lahden johtoon Hysen Memollan vapaapotkusta. Altin Zeqiri tuplasi lahtelaisten johdon komealla pujottelumaalillaan ja Macoumba Kandji iski puolittaisesta läpiajosta päätöslukemat muutama minuutti ennen loppua.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut kaksi sarjaottelu 8.8. Molemmat ottelut on pelattu vieraskentällä. Lahti ei ole kyennyt voittamaan kumpaakaan peliä. Kaudella 1999 lahtelaiset kärsivät 3-1-tappion FC Interiä vastaan. Lahtelaisten ainoasta osumasta vastasi Niki Helenius. Vuosi sitten Lahti haki vieraspisteen Kuopion Palloseuran vieraana 2-2-tuloksella. Chinedu Geoffrey ja Henri Eninful toimivat lahtelaisten maalintekijöinä. Entisistä pelaajista syntymäpäiviään viettävät Saku Laaksonen ja Hugo Miranda. Mirandalle tulee mittariin 42 vuotta, Laaksoselle 52.

#2 Putki: HIFK on kyennyt voittamaan Lahden vain kerran Lahdessa. Kauden 2015 5-0-voitto on myös IFK:n ainoa liigavoitto FC Lahdesta. Lahti on 15 perättäistä liigaottelua IFK:ta vastaan ilman tappiota. Liigaotteluista kahdeksan on ollut kotiotteluita ja sen lisäksi Lahti on kyennyt kaatamaan ajanjaksolla IFK:n kertaalleen Liigacupissa ja kertaalleen Suomen Cupin karsinnassa.

#3 Ennätys: FC Lahden Hall of Fameen valittu Niki Helenius iski uransa ensimmäisen liigamaalin tasan 23 vuotta sitten FC Interin verkkoon. Inter meni ottelussa johtoon Janne Lehtisen osumalla. FC Lahden Bolan ulosajo toisen jakson alussa vaikeutti lahtelaisten urakkaa ja Mats Gustafsson tuplasi turkulaisten johdon. Reilun vartin kentällä ollut Helenius nosti Lahden vielä mukaan kamppailuun kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Marko Rajamäki lopetti seuraavasta hyökkäyksestä Lahden pyristelyn. Yhteensä Helenius viimeisteli 25 liigamaalia.

#4 Knoppi: HIFK on ottanut kahdessa edellisessä Lahdessa pelatussa ottelussa punaisen kortin. Kaudella 2020 Hannu Patronen katseli punaista korttia ja viime kaudella puolestaan Pipe Saéz katseli punakorttia. Kaudella 2020 Lahti onnistui hyödyntämään ylivoiman, kun Dimitry Imbongo viimeisteli voitto-osuman muutama minuutti ennen loppua.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen