Sinuhe-statpack: FC Lahti – FC Inter 2.7.2022

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa jokaisessa suomalaisessa kilpailussa, johon FC Lahti on osallistunut. Yhteensä virallisia otteluita kaksikon välillä on pelattu 70. Niistä Lahti on voittanut 24 ja Inter 29. Inter meni edellisessä ottelussa yli sadan osuman, sillä Inter voitti juhannusviikolla kotonaan 5-1. Altin Zeqirin 3-1-kavennusosuma oli lahtelaisten 80. Lahti joutui ottelussa alivoimalle ja Inter käytti sen hyväksi.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 2.7. yhteensä viisi sarjaottelua. Neljästä vierasottelusta Lahti on hävinnyt kolme ja pelannut yhden tasan. Kaksi tappioista on tullut MyPalle ja yksi FC Hongalle, tasapeli puolestaan Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Ainoa voitto on tullut ainoasta kotiottelusta kaudella 2012, juuri FC Interiä vastaan. Tuolloin joukkueiden maalijuhla päättyi 4-3. FC Lahden maaliero on 5-12. Lahtelaisten paras maalintekijä 2.7. on ollut Rafael kahdella osumallaan.

#2 Putki: FC Lahti ja FC Inter ovat pelanneet hyvin vähän maalittomia otteluita. Edellisissä kymmenessä ottelussa vähintään toinen joukkueista on kyennyt maalintekoon. Edellinen 0-0-ottelu pelattiin kaudella 2018, jolloin Lahdessa jäätiin maalittomaan tasapeliin. Viimeisessä kymmenessä ottelussa vain kolmesti molemmat joukkueet eivät ole tehneet maalia.

#3 Ennätys: FC Lahden kapteenistoon kuuluva Matti Klinga iski ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa tasan kymmenen vuotta sitten Kisapuistossa juuri FC Interin verkkoon. Mika Ojala vei ottelun alussa Interin johtoon, mutta Rafael tasoitti reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla avauskokoonpanossa ollut Klinga pääsi läpi ja iski ensimmäisen liigamaalinsa. Ottelu oli muutenkin värikäs. Kymmenen minuuttia ennen loppua Jani Bäckman vei Lahden jo 3-1-johtoon. Inter kavensi Ville Nikkarin osumalla, mutta Drilon Shala iski Lahden jälleen kahden maalin johtoon. Irakli Sirbiladze kavensi vielä kertaalleen, mutta Daniel Antúnez nappasi punaisen kortin lisäajalla. Bäckman laittoi seuranneen pilkun vielä yli maalin, mutta 4-3-lopputulos toi Lahdelle kolme pistettä.

#4 Knoppi: FC Lahti ja FC Inter kohtasivat kaudella 2007 Liigacupin finaalissa. Finaalin varsinainen peliaika päättyi tasan 0-0 ja ottelu eteni pilkuille. Pekka Kainu latasi kuudennessa parissa vedon sisään ja Interin Henri Lehtosen laukaus painui ohi maalin. Kainun onnistumisen lisäksi lahtelaisista maalasivat Christian Sund, Rafael ja Kalle Eerola.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen