SINUHE STATPACK: FC Lahti – FC Honka

Sinuhe-statpack

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 42 kertaa. Lahti on voittanut 12 ottelua ja yhtä monta kertaa pisteet on tasattu. Maaliero on voittojen ohella Hongan hyväksi lukemin 50-67.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen Liigacupissa. Mukkulan kuplassa pelatussa ottelussa Honka oli tyly vierailija iskien kummallakin jaksolla kaksi osumaa. Ensimmäisellä jaksolla osuivat Aleksandar Katanić ja Edmund Arko-Mensah. Katanić iski heti toisen jakson alussa rangaistuspotkusta toisen osumansa ja päätösnumerot viimeisteli Agon Sadiku.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 29.4. historian saatossa kuusi sarjaottelua. Lahti on kaatanut Vaasan Palloseuran kaudella 2000 ja Rovaniemen Palloseuran kaudella 2009. Tappiot ovat tulleet Helsingin Jalkapalloklubille ja FC Interille. Tasapelit ovat kausilta 2017 ja 2018 Kuopion Palloseuran ja JJK:n kanssa. Interille kärsitty 5-0-tappio on vienyt lahtelaisten maalieron negatiiviseksi ja se on ennen Honka-ottelua 8-9. FC Lahden paras maalintekijä 29.4. pelatuissa otteluissa on kahdella maalilla Indrek Zelinski.

#2 Putki: FC Honka on pelannut tappioitta kolme edellistä FC Lahti -ottelua. Viime kaudella Tapiolassa päädyttiin 1-1-tasapeliin. Kauden viimeisessä ottelussa Lahti keskittyi juhlimaan Kari Arkivuon ammattilaisuran päättymistä ja Honka vei voiton lukemin 3-2. Liigacupissa helmikuussa Honka puolestaan nuiji Lahden lukemin 4-0.

#3 Ennätys: FC Lahti ja FC Honka ovat pelanneet historiansa aikana vain neljä maalitonta ottelua. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Ykkösessä 1997 oli maaliton ja heti perään vuonna 2007 pelattiin maaliton tasapeli. Maaleitta jäätiin myös kausilla 2018 ja 2020.

#4 Knoppi: Sekä Indrek Zelinski että Jussi Länsitalo ovat tehneet 29.4. FC Lahti debyytissään maalin. Zelinski iski debyytissään Vaasassa jopa kaksi osumaa VPS:n verkkoon kaudella 2000. Länsitalo puolestaan upotti 4-1-osuman Jari Litmasen syötöstä RoPS:n verkkoon kotiottelussa kaudella 2009.