Sinuhe-statpack: FC Lahti – FC Haka 11.9.

FC Lahti ja FC Haka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 48 kertaa. Lahti on kyennyt voittoon vain kymmenesti. Haka on puolestaan juhlinut voittoa jo 22 kertaa. Myös maalinteko on tuottanut Lahdelle vaikeuksia, sillä lahtelaiset ovat onnistuneet iskemään vain 39 maalia. Haka on puolestaan osunut 74 kertaa.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kahdesti. Liigacupissa Haka nappasi Mukkulasta 2-0-voiton Arlind Sejdiun omalla maalilla ja Stávros Zarokóstasin osumalla. Liigassa joukkueet kohtasivat toisensa Valkeakoskella toukokuussa. Logan Rogerson vei Hakan lopussa johtoon, mutta Loorents Hertsi onnistui tuomaan lahtelaiset tasoihin viidennellä lisäminuutilla ja pisteet jaettiin.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historiansa aikana 11.9. neljä ottelua, joista kolme on ollut kotiotteluita. Lahti on voittanut otteluista vain yhden. Kaudella 1999 Turun Palloseura kylvetti lahtelaisia lukemin 3-0. Lahti puolestaan voitti TPS:n kaudella 2005 Rafaelin maalilla. Stênio varmisti lahtelaisille 1-1-tasapelin Kuopion Palloseuraa vastaan kaudella 2017. Viime kaudella Lahti hävisi vieraskentällä Ilvekselle 1-0.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut edelliset yhdeksän keskinäistä kohtaamista ilman voittoa. Edellinen voitto on Suomen Cupin lohkovaiheesta kaudelta 2018, jolloin Lahti vei ottelun nimiinsä Pavel Osipovin ja Xhevdet Gelan osumilla. Edellinen liigavoitto on puolestaan kaudelta 2012, jolloin Lahti voitti Hämeenlinnan Kaurialassa pelatun ottelun 3-0.

#3 Ennätys: FC Lahden edellinen liigavoitto Hakasta elokuussa 2012 oli myös kamerunilaisen hyökkääjän Tucon debyytti FC Lahdessa. Mika Mäkitalo vei Lahden johtoon rangaistuspotkusta ensimmäisen vartin aikana. Lahti tuplasi johtonsa heti toisen jakson alussa Pauli Kuusijärven omalla maalilla. Koko ottelun pelannut Tuco iski vielä viimeisellä vartilla avausosumansa Lahti-paidassa. Yhteensä hän pelasi Lahden paidassa 46 ottelua, joissa syntyi komeat 19 maalia.

#4 Knoppi: FC Lahden nykypelaajista liigadebyyttinsä Hakaa vastaan ovat tehneet Matti Klinga ja Daniel Koskipalo. Lahtelaisen jalkapalloilun legendoista puolestaan keskinäisissä liigaotteluissa ovat debytoineet muun muassa Mikko HauhiaMikko HyyrynenJussi KinnaslampiTuomas KuparinenTeemu LampinenJoel MeroTuco ja Olli Tynkkynen. Lampinen ja Tuco osuivat debyytissään myös maaliin.