Sinuhe-statpack: FC Lahti – Atlantis FC

FC Lahti ja Atlantis FC ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä kahdeksan kertaa. Lahti on voittanut kolme ottelua ja yhtä monta kertaa on päädytty tasapeliin maalierolla 12-9. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Ykkösessä 1998, jolloin Timo Marjamaa viimeisteli lahtelaisosuman 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Liigassa joukkueet kohtasivat kolmesti kaudella 2001. Edellinen kohtaaminen on kauden 2006 Suomen Cupissa, jolloin Lahti meni Rafaelin kahden maalin siivittämänä jatkoon.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut historian saatossa 14.6. kolme sarjaottelua, joista se ei ole voittanut yhtään. Tasapelit ovat tulleet FC Jazzia ja IFK Mariehamnia vastaan. Ainoa tappio on puolestaan kärsitty FC Jokereille. FC Lahti on tehnyt neljä maalia, joista Niki Helenius on tehnyt kaksi, Petri Pasanen ja Rafael puolestaan yhdet mieheen. Päästettyjä maaleja on kuusi. Entisistä FC Lahti -pelureista syntymäpäivää viettää Tatu Mäkelä, jolle tulee täyteen 34 vuotta.

#2 Putki: FC Lahti on edellisen kerran hävinnyt alemmalla sarjatasolla pelaavalle joukkueelle Cupissa kaudella 2018, jolloin Ykkösessä pelannut FC Haka laittoi jatko-ottelun jälkeen lahtelaiset lauluun. Sen jälkeen lahtelaiset ovat pelanneet viisi tappiotonta Cup-ottelua alasarjalaisia vastaan ilman tappiota.

#3 Ennätys: Petri Pasasen ensimmäinen liigamaali näki päivänvalon tasan 22 vuotta sitten. Helsingin Finnair Stadiumilla pelatussa ottelussa Shefki Kuqi vei kahdella osumallaan FC Jokerit johtoon ensimmäisellä jaksolla. Pasanen kavensi toisen jakson alkuun uransa ensimmäisellä liigaosumalla. Antti Sumiala kuitenkin lopetti kymmentä minuuttia myöhemmin lahtelaisten kirin rangaistuspotkuosumallaan.

#4 Knoppi: Kaudella 2002 FC Lahti eteni Cupin finaaliin. Tuolla kaudella maalinteossa Cup-otteluissa onnistui 11 eri pelaajaa. Njazi Kuqi, Sami Väisänen, Niki Helenius ja Pekka Lagerblom onnistuivat kaikki kertaalleen KTP:tä vastaan. Seuraavalla kierroksella Kuqin, Lagerblomin ja Heleniuksen lisäksi osuivat Kari Arkivuo, Kalle Eerola ja Teemu Lampinen. Maalin makuun pääsivät Cup-saagan aikana myös Timo Marjamaa, Magnus Samuelsson, Tuomas Haapala ja Jarkko Koskinen. Tällä kaudella Cupissa on maalinteossa onnistunut lahtelaisista yhdeksän eri pelaajaa.

Kuva: Taneli Okkonen