Sinuhe-statpack: FC Lahti – AC Oulu 22.10.2021

FC Lahti ja AC Oulu ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kahdeksan kertaa. Lahti on voittanut otteluista vain kaksi ja Oulu neljä. Myös maaleissa oululaiset johtavat 7-12. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti. Oulussa Macoumba Kandji vei Lahden johtoon Pyry Lampisen esityöstä, mutta Samu Alanko tasoitti. Lahdessa puolestaan pelattiin 0-0-tasapeli FC Lahden 25-vuotisjuhlaottelussa.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 22.10. viisi sarjaottelua. Kaudella 2000 Lahti kaatoi FC Jazzin 3-0 Niki Heleniuksen, Mika Väyrysen ja Juha Karvisen maaleilla. Muuten Lahti on kärsinyt tappiot Tampere Unitedille, Helsingin Jalkapalloklubille, FC Hongalle ja Ykkösen päätöskierroksella kaudella 2011 perinteiselle Oulun Palloseuralle. Syntymäpäiviään 22.10. entisistä lahtelaispelureista viettää puolustaja Hassan Sesay, joka täyttää 34 vuotta.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut neljä edellistä otteluaan AC Oulua vastaan voitoitta. FC Lahden edellinen voitto Oulusta tuli yli 11 vuotta sitten. Drilon Shala vei sarjapaikastaan taistelevan Lahden johtoon. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Mika Nurmela tasoitti, mutta lahtelaiset kampesivat itsensä voittoon. Jari Litmasen saksipotkumaali toi Lahdelle edellisen voiton AC Oulua vastaan.

#3 Ennätys: Jonne Kemppinen iski FC Lahden kauden 2011 50:nnen osuman päätöskierroksella OPS:n verkkoon. Lahti oli jo varmistanut liiganousunsa ja siirtyi 1-0-johtoon Kemppisen maalilla. Jens Tanskanen jysäytti vielä hirmupommin yläputkeen ennen oululaisten nousua. Juha-Pekka Juvonen tasoitti ensimmäisen jakson lisäajalla ja Pekka Kainu iski OPS:n voitto-osuman. Voitolla OPS nousi Oulun ykkösseuraksi. Kaudella 2011 FC Lahti on tehnyt eniten maaleja ottelua kohden koko historiansa aikana.

#4 Knoppi: Ykköseen nousseen FC Lahden yhteistyöseuran Järveenpään Palloseuran päävalmentaja Oskari Partonen debytoi FC Lahden paidassa tasan 15 vuotta sitten ottelussa Tampere Unitedia vastaan. Hänet vaihdettiin kentälle kymmenen minuuttia ennen loppua Ville Taulon tilalle. Kyseinen ottelu jäi myös Partosen viimeiseksi liigaotteluksi. Lahti hävisi ottelun 3-1 Rafaelin viimeistellessä lahtelaisten ainokaisen. TamU:n maaleista vastasivat Sakari Saarinen, Aristides Pertot ja Jari Niemi.

Kuva: Taneli Okkonen