Sinuhe-statpack

Sinuhe-statpack: FC Lahti ja VPS ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 49 kertaa. FC Lahti on tilastoissa vahvasti johdossa, sillä otteluista 24 on päättynyt lahtelaisten voittoon. Mastokaupungin pojat ovat mättäneet maaleja jo 70 kappaletta. VPS puolestaan 47.

Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa vuonna 1999 Hiihtiksellä. Tuolloin FC Lahti oli vahvempi lukemin 2-1. VPS siirtyi ottelussa ensin johtoon Petri Kokon maalilla. Lahti kuitenkin kuittasi heti perään Björn Hofvendahlin toimiessa maalintekijänä. Toisella jaksolla Jari Kaasalainen iski voittomaalin. FC Lahden suurin voitto Vaasan Palloseurasta on vuodelta 2007, jolloin Lahti nuiji vaasalaiset Pekka Kainun johdolla 6-0. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat syksyllä 2019 ja FC Lahti oli Hietalahdessa parempi lukemin 2-1.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 8.4. kaksi sarjaottelua. Tuloksena on ollut voitto ja tasapeli maalierolla 4-3. Kaudella 2017 Lahti haki vierastasapelin Tampereelta ja kaudella 2018 Lahti nappasi täydet pisteet kotiavauksessa Turun Palloseurasta lukemin 3-2. Maaleja ovat tehneet Fareed Sadat, Artjom Dmitrijev, Igor Jovanović ja Henri Anier.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut kuusi edellistä VPS-ottelua tappioitta. Edellinen tappio on kaudelta 2017, jolloin lahtelaiset kärsivät 2-1-tappion Vaasassa. Henri Anier vei Lahden johtoon, mutta Andre Clennon tasoitti ottelun vielä ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Igor Jovanović otti punaisen kortin ja lisäajalla Sebastian Strandvall iski Vepsun voittoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

#3 Ennätys: Altin Zeqirin uran ensimmäinen liigamaali syntyi Vaasan Palloseuran verkkoon kaudella 2019. Oman liigauransa ensimmäiset maalit Vepsun verkkoon ovat upottaneet myös muun muassa Olli Tynkkynen, Indrek Zelinski, Kimmo Hovi ja Konsta Hietanen.

#4 Knoppi: FC Lahden nykyinen toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on tehnyt liigadebyyttinsä VPS:a vastaan. Heikari vaihdettiin kentälle Hietalahdessa elokuisena iltana vuonna 2009 viimeiseksi vartiksi. Heikarille tilaa teki Kaarlo Rantanen. Vepsu kuitenkin voitti ottelun Jani Lyyskin viisi minuuttia ennen loppua iskemällä osumalla.