Sinuhe-statpack

FC Lahti ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 40 kertaa. Lahti on voittanut 12 ottelua ja yhtä monta kertaa pisteet on tasattu. Maaliero on Hongan hyväksi 48-60. Tällä kaudella liigassa joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti. Lahdessa Loorents Hertsi iski ottelun ainokaisen. Espoossa puolestaan Honka siirtyi johtoon Otso Koskisen rangaistuspotkumaalilla, mutta Chinedu Geoffrey puski lahtelaiset tasoihin. Honka tuhri ottelussa myös yhden rangaistuspotkun.

#1 Tänä päivänä: 31.10.2021 tulee päättyneeksi Suomen maajoukkueen kapteeninakin toimineen, FC Lahden kapteenin Kari Arkivuon pitkä ja komea ura. Veikkausliigassa Arkivuo debytoi yli 20 vuotta sitten, toukokuussa 2001. Maajoukkueessa hän puolestaan debytoi likimain tasan 16 vuotta sitten, marraskuussa 2005 Viroa vastaan. Samassa ottelussa syntyi myös Arkivuon ensimmäinen maali maajoukkueessa, joka tosin jäi myös ainoaksi.

#2 Putki: Kari Arkivuo on osallistunut kahteen edelliseen Honkaa vastaan tehtyyn FC Lahden maaliin. Edellisessä Honka-ottelussa Arkivuo keskitti Chinedu Geoffreyn maalin. Kevään Honka-kamppailussa Arkivuo pelasi hyvin yhteen Jasin Assehnounin kanssa, joka syötti Loorents Hertsin maalintekoon. Ensimmäisessä pelissä Arkivuo siis saalisti kakkossyötön, toisessa ykkössyötön, joten miten käy sunnuntaina?

#3 Ennätys: Kun Kari Arkivuo debytoi Veikkausliigassa, oli Loorents Hertsi kahdeksanvuotias. Matti Klinga oli puolestaan kuusivuotias. Eemeli Virta oli seitsemän kuukauden ja viiden päivän ikäinen. Pyry LampinenLassi Forss ja Daniel Koskipalo eivät olleet vielä syntyneet Arkivuon pelatessa liigaa. Joukkueen nuorimman, Anton Munukan syntyessä Arkivuo oli pelannut jo 75 liigaottelua.

#4 Knoppi: Kari Arkivuo ei ole urallaan ottanut ikinä punaista korttia. Hän on myös ollut pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi vain kerran. Tämä harvinaisuus tapahtui kaudella 2018 Ruotsissa. Kaikki korttitilin täyttymiseen johtaneet kortit olivat varsin kevyitä vihellyksiä. Arkivuo palasi BK Häckenin avauskokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa.