Sinuhe-statpack

FC Lahti on kohdannut kotkalaiset eri nimivariaatioilla virallisissa otteluissa 41 kertaa. FC Lahdella voittoja on 23, KTP:llä kymmenen. Lahtelaiset johtavat myös vanhaa kiistakumppaniaan maaleissa lukemin 79-49. Lahti ja KTP ovat pelanneet tällä kaudella keskenään jo neljästi. Joukkueet kohtasivat tänä vuonna Suomen Cupin karsinnassa. Kristian Yli-Hietanen, Arlind Sejdiu ja Jasin Assehnoun iskivät lahtelaisille tyylitellyn 3-0-voiton. Kevään harjoitusottelun Kisapuistossa Lahti vei nimiinsä 2-1.

Liigassa Lahti otti 3-0-kotivoiton ja vastikään 2-1-vierasvoiton. Arlind Sejdiu iski avausmaalin Macoumba Kandjin esityöstä ja Altin Zeqiri vei lahtelaiset 2-0-johtoon. David Ramadingaye kavensi rangaistuspotkulla, mutta KTP:n kirisaumat kariutuivat viimeistään vartti ennen loppua, kun Juan Esnáiderin nappasi toisen keltaisen kortin.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti ei ole koskaan pelannut lokakuun kolmantena päivänä sarjaottelua. Myöskään kukaan FC Lahti -pelureista ei ole syntynyt 3.10.

#2 Putki: FC Lahti on pelannut tappioitta KTP:tä vastaan edelliset 14 ottelua. KTP:n edellinen voitto Lahdesta on kauden 2006 päätöskierrokselta, jolloin kotkalaiset nuijivat Lahden lumisissa oloissa lukemin 4-0. Tuolloin FC KooTeePeen nimellä pelannut kotkalaisnippu iski ensimmäiseen puoleen tuntiin kolme osumaa. Ensimmäinen maali merkittiin Lahden omaksi maaliksi, muut osumat kirjattiin Jussi KinnaslammelleJuho Nykäselle ja Jukka Vanniselle.

#3 Ennätys: FC Lahden vanha puolustaja, sierraleonelainen Hassan Sesay on iskenyt liigauransa avausosuman 3.10. Sesayn ensimmäinen liigamaali syntyi MYPAn paidassa Saviniemen illassa Hakan verkkoon. MYPA johti ottelua 1-0, kun koko ottelun pelannut Sesay iski reilu kymmenen minuuttia ennen loppua MYPAn 2-0-voittoon.

#4 Knoppi: FC Lahti ja FC KooTeePee kohtasivat toisensa kymmenen vuotta ja yksi päivää sitten Kisapuistossa. Ottelun ensimmäinen jakso oli tapahtumarikas. Jens Tanskanen ampui yläputkeen ennen loukkaantumistaan. Tanskasen tilalle kentälle tullut Jussi Länsitalo puolestaan puski ensimmäisellä jaksolla Lahden johtoon. KooTeePee joutui vaihtamaan vielä maalivahtia. Toisella jaksolla Länsitalo hassutti Oskari Forsmania ja viimeisteli Lahdelle 2-0-voiton.