Sinuhe-statpack

FC Lahti on kohdannut Helsingin Jalkapalloklubin virallisissa otteluissa 71 kertaa. Mustapaidat ovat voittaneet näistä kamppailuista 17 ja pisteet on tasattu 18 kertaa. Maaleja mastokaupungin pojat ovat iskeneet HJK:n verkkoon 68, kun taas Klubi on rokottanut Lahtea jo 106 kertaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdessa virallisessa ottelussa ja yhdessä harjoitusottelussa. Suomen Cupin karsinnassa pisteet tasattiin 1-1 punaisten korttien sävyttämässä ottelussa. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon, mutta Jair tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin. Liigassa puolestaan HJK vei 2-0-voiton Töölössä. Harjoitusottelun Lahti vei nimiinsä 2-1. Assehnounin lisäksi Chinedu Geoffrey osui Klubin verkkoon.

#1 Tänä päivänä: FC Lahti on pelannut 23.8. neljä sarjaottelua. Niistä lahtelaiset ovat voittaneet viimeisimmän, kaudella 2015 pelatun vierasottelun IFK Mariehamnia vastaan. Muista otteluista Lahti ei ole saalistanut pisteitä, vaan tappiot ovat tulleet HJK:lleMyPalle ja FC Interille. Lahtelaiset ovat tehneet kolme maalia. IFK:n verkkoon osuivat Pyry Kärkkäinen ja Matheus Alves, HJK:n maaliin puolestaan Mohamed Fofana. Kyseisenä päivänä Lahti on päästänyt neljä maalia.

#2 Putki: FC Lahti ja HJK ovat kohdanneet toisensa vähintään kerran vuodessa aina kaudesta 1999. Lahden pelatessa Ykköstä 2011 kohtasivat joukkueet toisensa Suomen Cupissa. Kausilla 2012 ja 2016 seurat kohtasivat virallisissa otteluissa yhden vuoden aikana viidesti.

#3 Ennätys: Elokuussa 40 vuotta täyttävä Jonne Kemppinen iski FC Lahti -uransa ensimmäisellä kosketuksella maalin HJK:n verkkoon. Maali syntyi Suurhallissa käydyssä harjoitusottelussa helmikuussa 2002. Petri Järvinen iski puolestaan ainoan liigamaalinsa FC Lahden paidassa HJK:n verkkoon.

#4 Knoppi: FC Lahden ensimmäisissä europeleissä loistanut Janne Moilanen pelasi viimeisen ottelunsa Lahti-paidassa tasan 12 vuotta sitten ottelussa HJK:a vastaan. Kisapuistossa pelatussa pelissä HJK siirtyi 1-0-johtoon Henri Toivomäen omalla maalilla. Mohamed Fofana tasoitti heti perään. Akseli Pelvas vei kuitenkin toisen jakson alussa Klubin johtoon ja voittoon. Moilanen pelasi ensimmäisen jakson ja hänet vaihdettiin tauolla kentältä pois. Nuo 45 minuuttia jäivät Moilasen viimeisiksi FC Lahden paidassa.

stä liput huomiseen FC Lahti – HJK -otteluun.