Shalalla uusi aluevaltaus

Shala kertookin, että idea yritykseen syntyi jo tammikuussa, kun pelaajaura tuli päätökseen. Liki 30 vuotta Lahdessa asuneen Shalan mukaan hän haluaa antaa jotain takaisin Lahdelle ja lahtelaisille. Parturi Shala & Saqi on Lahden ensimmäinen sporttiparturi.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että futisuran jälkeen minun pitää tehdä jotain. Siskoni mies Taulant on leikannut miesten hiuksia reilut 13 vuotta. Saimme yhdessä idean sporttiparturista tammikuussa, mutta korona siirsi hieman suunnitelmia. Nyt saimme tämän käyntiin. Lahtelaisuus on minulle tärkeää, olenhan asunut täällä 30 vuotta ja halusin myös antaa jotain lahtelaisille takaisin. Minulle on myös tärkeää, että olemme tukemassa lahtelaista junioriurheilua, Shala aloittaa.

Shala muistelee, kuinka häntä on tuettu taloudellisesti juniorina. Nyt hän haluaa olla tukijana. Parturi Shala & Saqi lahjoittaa junioreiden ja heidän perheenjäsentensä hiustenleikkuusta pienen summan lahtelaisen juniorityön hyväksi.

– Minua tuettiin juniorina taloudellisesti, jotta pystyin harrastamaan. Nyt haluamme olla osaltamme tukemassa lahtelaisia junioreita samalla, kun palvelemme lahtelaisia. Olemme solmineet yhteistyösopimuksia lahtelaisten junioriseurejen kanssa. Junioreiden ja heidän perheenjäsentensä maksusta vedämme viivan sille seuralle, josta asiakas on ja lopulta lahjoitamme summan kyseisen lajin seuralle. Haluamme auttaa vähävaraisia junioreita, joilla ei ole välttämättä varaa maksaa kaikkia maksua, harrastamaan, Shala avaa.

Liikkeeseen ei tarvita ajanvarausta ja keskellä keskustaa olevaan liikkeeseen on helppo ja mukava tulla. Shalan ja Saqin parturi ei ole vain parturi. Se toimii myös kohtaamispaikkana. Yhdeksän aukiolopäivän aikana lahtelaiset ovat ottaneet uuden yrityksen vastaan positiivisesti.

– Yhtenä päivänä meille sattui samaan aikaan asiakkaiksi ammattiurheilija ja tämän fani. Meillä voi siis kohdata urheilija ja fani, mutta meille tullessa ei tarvitse olla kiinnostunut urheilusta tai olla urheilutaustaa. Olemme olleet yhdeksän päivää auki ja asiakkaita on riittänyt. Moni on ollut erittäin tyytyväinen ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta, Shala jatkaa.

Shala itse ei leikkaa hiuksia, vaan työn tekee Saqi. Kaksikko nauraakin, että Saqilla puhuvat sakset ja kone, Shalan tuntevat tässä kaupungissa kaikki. Saqi onkin kokenut parturi, jolta onnistuu hiusten kuin hiusten leikkaaminen.

– Olen asunut Suomessa kuusi vuotta. Miesten hiuksia olen leikannut 13 vuotta. Suomeen tullessani suoritin ensimmäisenä suomen kielen kurssit ja vielä ammattikoulun. Asiakkaat tulevat usein puhelimen kanssa näyttämään mallia, jonka he haluavat. Nyt muotia on, että sivut vedetään erittäin lyhyeksi ja keskelle nousevaa hiusta. Haastavinta mallia ei ole koskaan tullut vastaan, sillä kaikki onnistuu, Saqi nauraa.

Parturi Shala & Saqissa onnistuu myös parranajo ja parran trimmaus. Miesten hiustenleikkuu maksaa 15 euroa ilman ajanvarausta. Liike löytyy osoitteesta Vapaudenkatu 10:stä Mamma Marian vierestä. Ota seurantaan myös parturin instagram-tili: @parturi_shala_saqi