placeholder

Shala tähyää takaisin pelikentille

FC Lahden härkäviikko huipentuu tulevana sunnuntaina kotiottelulla KuPSia vastaan.

Lahtelaisyleisön suosikkipelaajiin kuuluva Drilon Shala on joutunut seuraamaan pari viimeistä peliä katsomon puolelta. Tarkemmin ottaen ISTV:stä.

– Katsoin molemmat pelit netistä. Maarianhaminasta tuli hyvä tulos. Vaasassa toinen puoliaika ei ollut niin onnistunut, romahdettiin. Näitä tulee, ei voi mitään, Shala aloittaa.

Shalan on pitänyt poissa pelikentiltä ikävä jalkapöytävamma.

– Jalkapöydässä hermot ärtyvät. Katsotaan ja mennään päivä kerrallaan. Toivon, että ne rauhottuisivat ja pystyisin sunnuntaina pelaamaan, Shala toivoo.

Lahti on kohdannut KuPSin tänä vuonna jo viisi kertaa. Kummatkin ovat vieneet kaksi kohtaamisista ja kerran on päädytty tasapeliin.

– KuPS on taisteleva, ei niin pelaava joukkue. Ärsyttävä pelata heitä vastaan, kun tulevat koko ajan jaloille, Shala miettii.

– Lupaan, että kentällä nähdään erittäin pelaava ja taisteleva FC Lahti, joka laittaa kuopiolaiset nurin. Jos pelaan niin kentällä nähdään vanha tuttu Shala. Tilanteiden luomista, haastamista, laukomista ja juoksuvoimaa. Niillä samoilla vahvuuksilla kuin ennenkin, Shala vannoo.

Shala on ollut koko kesän ajan Kuhnureiden valovoimaisimpia pelaajia. Maaleja Shala on iskenut kolme kappaletta ja antanut saman verran maaliin johtaneita syöttöjä.

– Ihan tyytyväinen, että olen pystynyt saamaan tehoja. Pelillinen ilme on ollut erittäin hyvä ja se tarttuu muuhunkin joukkueeseen. Alkukaudesta ei tullut hirveästi minuutteja. Nyt olen näyttänyt, että kuulun pelaavaan kokoonpanoon, Shala kertoo.

Viime kauden Shala aloitti hyvin, mutta keskikesällä tullut loukkaantuminen sekoitti pakkaa. Sen jälkeen kesti pitkään saada pelivire takaisin.

– Luulen, että pelaamiseni ei ollut silloin niin aggressiivista ja näyttävää. Pahinta urheilijalle on, kun keskellä kesää tulee kahden kuukauden mittainen tauko. Takareisi vaivasi ja vaivasi. Suomessa, kun kausi ei kuitenkaan kestä kuin 5-6 kuukautta, niin pelejä jäi paljon väliin. Kaikki alkaa vähän alusta, kun menet takaisin, Shala muistaa.

Tällä kaudella saadut onnistumiset ovat ruokkineet laitakiitäjän itseluottamusta ja näkyy pelivarmuudessa. Itseluottamus on pelaajalle kaiken A ja O.

– Ehdottomasti, se on erittäin tärkeää. Luulen niin että se jatkuu, kun tekee oikeita asioita ja pitää itsestään huolta, Shala tietää.

Veikkausliigan mitalitaisto käy hurjan tasaisena ja mitaleille on vielä useammalla joukkueella mahdollisuus. Myös Lahdella on hyvä mahdollisuus uusia viime kauden pronssimitali tai parhaimmassa tapauksessa jopa kirkastaa sen väriä. Se vaatii kuitenkin nähtyä tasaisempaa suorittamista.

– Se on tavoite. Pelin pitää parantua, ei voi tulla notkahduksia. Turhaan annettiin pisteet Vaasassa. Peli kerrallaan eteepäin. Jokaisesta pelistä saa kolme pistettä, oli vastassa kuka tahansa, Shala muistuttaa.

Drilonin nuorempi veli, Driton, kuuluu hänkin liigajoukkueen pelaajarinkiin. Tällä kaudella Dritonin peliaika liigatasolla on ollut kortilla ja vastuuta on haettu esimerkiksi Lahti Akatemian paidasta. Isoveli uskoo pikkuveljen ajan koittavan vielä.

– Onhan hänen töitä on tehtävä, että pärjää ja saa peliaikaa. Uskon vahvasti, että hän tulee lunastamaan ne odotukset jossain vaiheessa. Hänestä itsestään se ei tule jäämään kiinni, Shala uskoo.

Shalan sopimus Kuhnureiden kanssa loppuu kauden päätteeksi, mutta hänet saatetaan nähdä jatkossakin Lahden paidassa.

– Sopimus loppuu tosiaan. Sitten katsotaan tilannetta. Viihdyn täällä ja kaikki on perheestä lähtien täällä. Hyville pelaajille on aina käyttöä, Shala heittää.

FC Lahti – KuPS 30.08.2015 klo 18.30 @Kisapuisto