placeholder

SEO Otteluennakko: VPS – FC Lahti 30.7.2018

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella Kisapuistossa IFK Mariehamnin. Oskari Forsman piti ensimmäisellä jaksolla Lahtea pystyssä torjuen muun muassa Simon Silverholtin läpiajon. Lahti ei juurikaan saanut luotua paikkoja.

Toisella jaksolla Lahti piristyi, mutta IFK:n maali pysyi puhtaana. Etenkin Ville Salmikivi, Henri Anier ja Santeri Hostikka toivat hyökkäykseen juonikkuutta. Lahden avausmaalin iski kuitenkin kapteeni Mikko Hauhia, joka otti taitavasti haltuunsa Aleksi Paanasen syötön ja ampui tulisen vedon läheltä ylös. Lisäajalla Salmikivi ja Hostikka pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Hostikka ampui rangaistusalueen rajalta tarkan vedon alakulmaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Näin ollen Lahti katkaisi voitottoman putkensa 2-0-voitolla.

VPS puolestaan kävi edellisellä kierroksella Kuopiossa KuPS:n vieraana. Vepsu siirtyi heti ottelun alussa johtoon, kun Juho Lähde hassutti kuopiolaispuolustusta ja ampui kimmokkeen kautta pallon verkkoon. KuPS kuitenkin kuittasi lähes heti, kun Petteri Pennasen kaukoveto upposi vaasalaisten maaliin Samu Volotisen selän taakse. KuPS hallitsi ja loi vaarallisia paikkoja, mutta VPS iski vielä ensimmäisen jakson lopussa, kun Douglas Caé karkasi kuopiolaisilta ja laittoi verkon heilumaan.

Toisella jaksolla VPS oli hätää kärsimässä, kun Keltamustat vyöryttivät koko jakson. Samu Volotinen venyi huipputorjuntoihin ja VPS puolustus uhrautui viimeiseen asti. Lisäksi rimat olivat vaasalaisten apuna. KuPS sai myös rangaistuspotkun, mutta Rasmus Karjalainen täräytti pallon rankasti yli. Näin ollen VPS nappasi yhdeksännen voittonsa.

FC Lahti lähtee Vaasaan ehjällä kokoonpanolla. Sairastuvalla on vain Timi Voutilainen. Artjom Dmitrijev on puolestaan pelikiellossa. Teemu Jäntti on jälleen liittynyt harjoitusvahvuuteen maajoukkueesta.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas odottaa Vaasasta tasaista ottelua. Hän myöntää, että joukkueessa on tällä hetkellä kova kilpailutilanne etenkin hyökkäyspäässä. Korkeakunnas peräänkuuluttaa pelisuunnitelmassa pysymistä.

– Meillä on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä joukkueessa on kova kilpailu pelipaikoista. Pitää vain löytää kentälle ne pelaajat, joiden vire on sinä päivänä paras. Näin sen pitää ammattilaisjoukkueessa kyllä ollakin. VPS on hyvä ja vaikea joukkue. He ovat kovassa vireessä ja pelaavat hyvällä peruskaavalla. Pallollinen pelaaminen on kunnossa Vepsulla ja tällä kaudella he ovat lisänneet siihen myös enemmän pystyjuoksuja. Luvassa on tasainen ottelu ja meidän täytyy löytää oikea pelisuunnitelma ja pysyä siinä, Korkeakunnas ennakoi.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Kisapuistossa. Artjom Vjatkin siirsi Lahden johtoon toisen jakson alkuun, mutta Juho Hakola tasoitti ottelun noin tunnin kohdalla. Näin ollen paremmuus jäi ratkaisematta. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 44 kertaa. Lahti on ollut selkeästi parempi ja voittanut 23 kohtaamista. Vepsu on puolestaan juhlinut voittoa 13 kertaa. Maaleja mustapaidat ovat tehneet 63 Vepsun 41 vastaan.

Onnistuuko Lahti kääntämään ottelun itselleen ja jatkamaan hyvää virettä Vepsua vastaan?

VPS – FC Lahti 30.7.2018 kello 18.30 Elisa Stadionilla!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa!

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteestahttps://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.