placeholder

SEO Otteluennakko: VPS – FC Lahti 20.9.2019

FC Lahti nappasi Haastajasarjan avauskierroksella komean 3-0-voiton Rovaniemen Palloseurasta Hiihtiksellä kurkiaurojen lipuessa syksyisellä taivaalla. Lahti hallitsi peliä alusta loppuun, eikä jättänyt vierailijoille mitään saumaa. Maalinteossa onnistuivat Jerónimo Amione, Eemeli Virta ja Teemu Jäntti. Voitto nosti Lahden Haastajasarjan kärkeen.

Vaasaan Lahti joutuu lähtemään ilma korttitilinsä täyttäneitä Eemeli Virtaa ja Jean-Christophe Coubronnea. Lisäksi Drilon Shala on sivussa loukkaantumisen vuoksi. Virolainen keskikenttämies Brent Lepistu on puolestaan pelikieltonsa kärsinyt ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä kertoo, että Lahden on laitettava kaikki likoon, jotta joukkue saa Vaasasta jotain kotiintuomisiksi.

– VPS on nopeuttanut pelaamistaan ja parantanut muutenkin. Etenkin yläalueella he ovat nopeita ja vaarallisia. Vepsu hallitsi ottelua SJK:a vastaan, mutta SJK tuli lopussa tasoihin. Heille jokainen piste on kultaakin kalliimpi ja kaikesta heidän tekemisestään on huokunut tiiviys. He laittavat itsensä likoon. Uskon, että tulee juuri sellainen kamppailu, jota syksyllä pitääkin olla. Meidän on laitettava kaikki likoon, jotta saamme jotain Vaasasta mukaan, Ristilä kertoo.

Vaasan Palloseura juhlii perjantaina 95-vuotispäiviään. VPS aloitti Haastajasarjan hyvin. Vepsu siirtyi Pohjanmaan derbyssä 1-0-johtoon Timi Lahden maalilla. SJK kuitenkin tasoitti lopussa. Tasapelipiste nosti vaasalaiset vihdoin suoran putoajan paikalta karsijan paikalle. Pohjanmaan derby toi Vepsulle myös jobinpostia, sillä moni pelaaja sai kolhuja ja muun muassa toppari Timi Lahti joutui jättämään kentän.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Kisapuistossa vappuaattona Vepsu meni johtoon Steven Morrisseyn maalilla, mutta Josu tasoitti ottelun komealla kaukolaukauksella. Heinäkuun kohtaamisessa Vaasassa VPS siirtyi jälleen johtoon, kun Samba Sillah vei vaasalaiset johtoon. Tällä kertaa Pyry Lampinen tasoitti ottelun Josun ja Jerónimo Amionen esityöstä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 48 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 23 ja 12 kertaa on päädytty tasatulokseen. Maaleja Mastokaupungin ylpeys on iskenyt komeat 68 kappaletta. Vepsu puolestaan on osunut 46 kertaa.

Onko Lahti liian kohtelias juhlavieras vai lähteekö Vaasasta tällä kertaa pisteitä radiomastojen juurelle?

VPS – FC Lahti 20.9.2019 kello 18.30 Elisa Stadionilla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vieraspelit suorana!

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk