placeholder

SEO Otteluennakko: VPS – FC Lahti 20.7.2019

FC Lahti sai edellisellä kierroksella voitottoman putkensa poikki sarjakärki Ilveksen kustannuksella. Pyry Lampinen viimeisteli Hiihtiksellä uransa ensimmäisen liigamaalinsa ja se riitti Lahdelle voittoon. Lahti pelasi taktisesti hienon pelin riisuen Ilveksen aseistaan ja puolusti tiiviisti ottelun loppuun. Patrick Rakovsky piti maalillaan nollan ja otti muutaman arvokkaan torjunnan.

Vaasaan Lahti lähtee jatkamaan voittoputkeaan ja kampeamista ylempään loppusarjaan. Joukkue matkustaa Pohjanmaalle jo perjantaina. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti Lassi Forss, Drilon Shala ja pelikieltoinen Irfan Sadik. Voitto Ilveksestä ei kuitenkaan saa lahtelaisia leijumaan, vaan päävalmentaja Sami Ristilä tiedostaa Vepsun vaarallisuuden.

– Vieraspelit ovat aina vaikeita. VPS on vaihtanut valmentajaa ja ensimmäisessä pelissä oli pienestä kiinni, etteivät he saaneet pisteitä. Pienet marginaalit kääntävät otteluita voitoiksi tai tappioiksi. Meidän pitää lähteä nöyrästi jokaiseen peliin, oli vastassa sarjakärki tai -jumbo. Emme aliarvioi Vepsua, vaan tiedostamme, että heillä on hyviä pelaajia. Meidän pitää pelata hyvä 90-minuuttinen, jotta pääsemme tavoitteeseen. Runkosarja lähenee loppua, joten väännöt vain kovenevat. Meidän tulee olla rohkeita, Ristilä kommentoi.

Vaasan Palloseuran kausi on ollut murheellinen. VPS ei ole vielä onnistunut avaamaan voittosarakettaan ja edellisestä kotivoitostakin liigassa vaasalaisilla on vierähtänyt aikaa jo yli vuosi. VPS:n luotsi Petri Vuorinen sai lähteä ja valmennusvastuun otti lahtelaisillekin tuttu Christian Sund. Se ei Raitaa kuitenkaan auttanut, sillä ensimmäisessä Sundin alla pelatussa ottelussa SJK vei Seinäjoella pisteet lisäajan osumalla.

VPS on onnistunut tekemään liigassa vasta 12 maalia. Toisaalta vaasalaisten ottelut ovat olleet vähämaalisia, sillä Vepsu on antautunut vasta 20 kertaa. Tuulennopea Steven Morrissey on iskenyt liigassa tällä kaudella jo neljästi, joten lahtelaispuolustus saa olla hereillä jamaikalaisen kanssa. Onnistuuko Sund kääntämää Vepsu-laivan kurssin 180 astetta kohti korkeampia sijoja?

Joukkueet kohtasivat toisensa vappuna Kisapuistossa. Vepsu oli vahva ottelun alussa, mutta ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen Lahti pääsi peliin mukaan. Steven Morrissey vei kuitenkin Raidan 1-0-johtoon aivan ensimmäisen jakson lopussa Samu Alangon loistavasta esityöstä. Toisella jaksolla Lahti haki vimmatusti tasoitusta, mutta VPS puolusti hyvin ja iski terävästi vastaan. Vain Josun komea kaukolaukaus upposi Martin Kompallan selän taa ja pisteet tasattiin lukemin 1-1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 47 kertaa. Mastokaupungin ylpeys on vienyt otteluista nimiinsä 23 Vepsun 13 vastaan. Maaleja lahtelaiset ovat mättäneet 67 ja Raita on osunut puolestaan 45 kertaa. Joukkueiden neljä viimeistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet tasatulokseen.

Kuinka käy tällä kertaa?

VPS – FC Lahti 20.7.2019 kello 17.00 Elisa Stadionilla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorana!

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk