placeholder

SEO Otteluennakko: SJK – FC Lahti 4.7.2018

FC Lahti nappasi viime perjantaina maukkaan kotivoiton Helsingin Jalkapalloklubista. Lahti puolusti tiiviisti ja Loorents Hertsi olikin siirtää mustapaidat johtoon. Laitaväkkärän veto suuntautui kuitenkin suoraan päin HJK-vahti Maksim Rudakovia. Ensimmäisen jakson loppuun Lahti onnistui. Henri Anier keskitti ja Santeri Hostikka pääsi täräyttämään voimalla pallon takatolpalta HJK-maaliin. Tauolle lähdettiin Lahden 1-0-kotijohdossa.

Heti toisen jakson alkuun Lahdella oli erittäin maukas paikka. Hostikka keskitti ja Hertsi jatkoi pallon Anierille, jolla oli edessään avoin maali. Virolaiskärjen kurotus nousi kuitenkin yli maalin. HJK sai hieman otetta ja Aleksandr Vasjutinin maagiset torjunnat pitivät Lahden maalin puhtaana. Lahti puolestaan onnistui liki ainoasta paikastaan. Hassan Sesay keskitti ja Hertsi oli jälleen siellä, missä tapahtui. Lopulta pallo meni maaliin HJK-puolustaja Juha Pirisestä verkkoon.

Maalin jälkeen HJK jatkoi painetta. Vasjutin sai jälleen pitää Lahtea pystyssä poimien muun muassa Nikolai Alhon huippupuskun. Lopulta Klubi onnistui, kun pallo kimposi Klaussin vatsasta ohi Vasjutinin. Klubin lopun paineesta huolimatta Lahti nappasi arvokkaan 2-1-voiton.

Seinäjoelle Lahti lähtee hieman siipirikkoisena. Paavo Voutilainen ja Teemu Jäntti ovat alle 19-vuotiaiden maajoukkueen matkassa. Loorents Hertsi on pelikiellossa, kuten myös A:n pelissä kortin napannut Irfan Sadik. Fareed Sadat ja Timi Voutilainen eivät puolestaan ole pelikunnossa. Tuoreet sopimuspelaajat Tim Martinen ja Ville Salmikivi odottavat siirtoikkunan aukeamista.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi lauantaina Kuopiossa KuPS:n. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, eikä maalipaikoilla juhlittu. Jesse Sarajärvellä oli paikka aivan alussa, mutta hänen tökkäyksensä meni ohi kuopiolaisten maalin. Myös Rasmus Karjalainen oli lähellä onnistumista, mutta hänen laukauksensa kimposi ylähirrestä yli maalin.

Toisella jaksolla KuPS oli siirtyä johtoon, mutta Ats Purjeen hirmutykki meni niukasti ohi maalin. Myös Kerholla oli paikkansa, mutta Billy Ions puski lähietäisyydeltä päin KuPS-vahti Otso Virtasta. SJK avasi seuraavasta paikastaan maalihanat. Sarajärvi sai pitkän pystysyötön haltuunsa rangaistusalueen rajalla ja ampui pallon maaliin pienen siirron jälkeen. KuPS tasoitti ottelun lopussa pilkulta, kun Rasmus Karjalainen upotti pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Lisämaaleja ei Kuopiossa nähty ja SJK nappasi pisteen. Seinäjokiset ovat keränneet 13 pistettä ja he ovat tasapisteissä karsijanpaikalla olevan TPS:n kanssa. SJK:n maaliero on kuitenkin parempi, joten he ovat vielä viimeisen säilyjän paikalla. Kerholta puuttuvat Lahti-ottelusta Dani Hatakka, Obed Malolo ja Marc Vales.

SJK:n sarjasijoituksesta ja HJK-voitosta huolimatta FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei lähde Seinäjoelle takki auki. Hän myöntää, että Seinäjoki on ollut vierailijoille paha paikka. Korkeakunnas korostaa, että SJK on nimivahva joukkue.

– Meillä oli kaksi erinomaista kotiottelua ja hyvä viikko alla, mutta menneet ovat menneitä. Meidän pitää pystyä parantamaan vielä viime viikosta ja lähteä nöyrin mielin. Emme ole pelanneet viime aikoina vieraissa hyvin, joten meidän täytyy palata perusasioihin. Voitot lisäävät tietysti itseluottamusta. Seinäjoki on kuitenkin ollut aina vaikea paikka vierailijoille. Nimekäs joukkue on pelannut nyt hieman vaihtelevalla formaatiolla, joten lähdemme oman pelin kautta, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti ja SJK kohtasivat kertaalleen toukokuun alussa Kisapuistossa. Henri Anier ampui ottelun ainokaisen rangaistuspotkusta. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 15 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista seitsemän ja SJK vain kaksi. Ottelut ovat olleet vähämaalisia, sillä Lahti on tehnyt 15 maalia ja Kerho 11.

Jatkuuko FC Lahden yli kahden kuukauden tappioton putki Seinäjoella?

SJK – FC Lahti 4.7.2018 kello 18.30 OmaSP Stadionilla!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa!

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.