placeholder

SEO Otteluennakko: SJK – FC Lahti 26.7.2019

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella vieraskentällä VPS:n. Vepsu siirtyi johtoon heti ottelun alussa, mutta Pyry Lampinen osui toisessa peräkkäisessä ottelussa ja toi Lahden tasoihin Josun ja Jerónimo Amionen esityöstä. Näin ollen Lahti saalisti arvokkaan vieraspisteen ja nousi 19 pisteeseen. Se oikeuttaa liigan sarjataulokossa tällä hetkellä kahdeksanteen sijaan.

Lahden terveystilanne on kohtalaisen hyvä. Muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. Varmasti sivussa ovat pelikieltoiset Matti Klinga ja Irfan Sadik. Loukkaantumisten johdosta ottelu jää väliin Tomi Kultilta ja Drilon Shalalta. Lisäksi viikolla Lahden miehistöön liittynyt Altin Zeqiri on yhä FC Espoon mukana. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa tiukkaa ottelua.

– SJK:n edelliset pelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin. He ovat ottaneet hyvin pisteitä ja he ovat lähellä sarjakärkeä. Heillä on vire päällä ja he ovat saaneet onnistumisia, joten odotettavissa on vaikea peli. Olemme pyrkineet valmistautumaan hyvin ja haluamme olla pallollisesti parempia kuin Vaasassa. Puolustuspelimme on tiivistynyt, mutta jokaisella osa-alueella pitää pystyä parempaan. Näemme ottelun mahdollisuutena ja haluamme saada tuloksen. Saamme tuoreita jalkoja, sillä vaivoja on selätetty, Ristilä ennakoi.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho on kovassa vireessä. Seinäjokiset ovat kuudentena, mutta vain kolmen pisteen päässä sarjakärki Ilveksestä. Kahdessa edellisessä ottelussaan SJK on kaatanut niin VPS:n kuin KPV:n. Denys Oliinyk, Matheus Batista ja Jude Arthur osuivat kahdessa edellisessä pelissä. Etenkin Oliinyk on alati vaarallinen, sillä hän pystyy loihtimaan paikan itselleen tyhjästä. Seinäjokinen onkin iskenyt liigassa tällä kaudella jo seitsemän maalia, joka on liki puolet kaikista SJK:n tekemistä osumista.

Joukkueet kohtasivat toisensa toukokuussa Kisapuistossa. Lahti hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta avausmaalin iski 20 minuuttia ennen loppua vierailijoiden Oliinyk komealla yksilösuorituksellaan. Lahti haki lopussa tasoitusta vimmatusti ja onnistui lisäajalla kulmapotkusta, kun Teemu Penninkangas jatkoi Erik Törnrosin yläputkeen napsahtaneen puskun verkon perukoille.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 18 kertaa. Mastokaupungin ylpeys on vienyt otteluista nimiinsä seitsemän ja tasatulokseen on päädytty huimat kahdeksan kertaa. Maaleja Lahti on tehnyt keskinäisissä otteluissa 16 SJK:n 13 vastaan. Joukkueiden lähes kaikki kohtaamiset ovat olleet hyvin vähämaalisia. Aukeaako maalihanat vihdoin?

FC Lahti – SJK 26.7.2019 kello 18.30 OmaSP Stadionilla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorana!

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk