placeholder

SEO Otteluennakko: SJK – FC Lahti 21.9.2018

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella sarjakärki HJK:n Kisapuistossa. HJK oli heti alussa vahva, eikä Lahti saannut peliä hallintaan. Damjan Siskovski torjui João Klaussin läpiajon kulmaksi ottelun alkuminuuteilla. Lahden paras paikka tuli Santeri Hostikalle, jonka vapaapotku kuitenkin meni Maksim Rudakovin syliin. HJK onnistui ensimmäisellä jaksolla kertaalleen, kun Riku Riski syötti ja Klauss viimeisteli tarkasti Klubin 1-0-johtoon. Samoissa lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisen jakson kuva oli samankaltainen kuin ensimmäisenkin. HJK vyörytti ja Lahti yritti iskeä vastaan. Riku Riski pääsi hieman tunnin jälkeen nokikkain Siskovskin kanssa ja ampui pallon tarkasti yläkulmaan ja vierailijat 2-0-johtoon. Aivan lopussa Lahti sai erikoistilanteesta paikan ja lopulta Artjom Vjatkin osui tolppaan. Samassa tilanteessa myös Paavo Voutilaisella oli paikka, mutta HJK:n puolustus peitti riittävän hyvin. Näin ollen Lahti pelasi kahdeksannen perättäisen voitottoman ottelunsa.

Seinäjoelle Lahti lähtee hieman siipirikkoisena. Kalle Taimi, Hassan Sesay, Fareed Sadat, Tim Martinen ja Josimar Lima ovat sivussa loukkaantumisten ja sairastelun takia. Lisäksi Santeri Hostikka ja Stênio kärsivät pelikieltoa SJK:a vastaan korttitilin täyttymisen vuoksi. Nuutti Laaksonen ja Paavo Voutilainen ovat puolestaan ylioppilaskirjoituksissa perjantaina.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho kävi edellisellä kierroksella vierailemassa saarella IFK Mariehamnin vieraana. SJK hallitsi koko ottelua. Ensimmäisen SJK-vedon Ihor Levtšenko joutui torjumaan jo 20 sekunnin jälkeen. Hetkeä myöhemmin Shahdon Winchester pääsi ampumaan tulisesti, mutta veto meni niukasti ohi. IFK sai kuitenkin pilkun 17 minuutin pelin jälkeen kun SJK:n keskikenttä hölmöili pallon suoraan IFK:n Simon Silverholtille rangaistusalueelle. SJK-puolustus kaatoi ruotsalaisen ja pallo vietiin seitsemään metriin. Amin Nazari ampui pallon varmasti maaliin. Jakson lopussa SJK sai muiden paikkojen lisäksi todellisen huippupaikan, kun Aristote Mboma murtautui laidalta ja syötti keskelle Jordan Mustoelle, mutta Mustoen veto karkasi räikeästi yli tyhjän maalin.

Aivan toisen jakson alkuun IFK:n Philip Spardal Mantilla kaatoi Lahdessakin pelanneen Aristote Mboman ja sai punaisen kortin. SJK vyörytti koko toisen jakson, mutta maaliviivaa lähemmäs ei seinäjokiset palloa saaneet. Näin ollen IFK nappasi putoamistaistelun kannalta arvokkaat kolme pistettä.

FC Lahti on sarjassa seitsemäntenä 36 pisteellä. Matkaa pronssille on jo 11 pistettä ja mahdollisuudet siihen ovat lähinnä teoreettiset. Maaleja Lahti on tehnyt 26 ja päästänyt yhtä monta, kun otteluita on takana 27. Henri Anier on yhä Mustapaitojen paras maalintekijä viidellä maalillaan. SJK:n asema on huomattavasti tukalampi, sillä Kerho on sarjassa yhdeksäntenä vain kaksi pistettä karsijan paikasta. SJK on tehny yhden maalin vähemmän kuin Lahti ja päästänyt 33 maalia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kisapuistossa Lahti nappasi 1-0-voiton Henri Anierin rangaistuspotkumaalilla. Seinäjoella SJK puolestaan maksoi kalavelkoja ja otti 1-0-voiton Aristote Mboman osuessa maalipuiden väliin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 16 kertaa. Lahti on voittanut seitsemän ja SJK vain kolme kertaa. Maaleja mastokaupungin ylpeys on tehnyt 15 SJK:n 12 vastaan, joten tilastojen valossa luvassa on tasainen ottelu.

SJK – FC Lahti 21.9.2018 kello 18.30 OmaSP Stadionilla!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa!

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.