placeholder

SEO Otteluennakko: RoPS – FC Lahti 25.4.2018

FC Lahti nappasi edellisellä kierroksella hienon taisteluvoiton Ilveksestä. Ottelun alku oli Ilveksen hallintaa. Ainoastaan Santeri Hostikka kykeni seitsemännellä minuutilla kahdesti kiusaamaan Ilves-puolustusta. Ilves puolestaan onnistui vartin kohdilla pelaamaan Eero Tammisen nokikkain Aleksandr Vasjutinin kanssa. Vasjutin kuitenkin torjui läpiajon.

Lahti onnistui 25 minuutin kohdilla. Mikko Hauhia teki upealla yksilösuorituksellaan itselleen keskityspaikan. Kapteenin keskitys oli tarkka ja se tipahti suoraan Henri Anierille, joka ampui Lahden 1-0-johtoon. Anier nappasi ensimmäisen jakson lopussa vielä toisen keltaisen korttinsa ja Lahti joutui vajaalle.

Toisen jakson Lahti pelasi fiksusti puolustaen ja iskien nopeilla vastaiskuilla. Santeri Hostikka joutui piikissä usein rikkeitten kohteeksi ja noin 20 minuuttia ennen loppua Lahti sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Hostikka ampui hankkimansa vapaapotkun itse suoraan Ilves-maalin yläkulmaan ja Lahden 2-0-johtoon. Aivan lopussa Vasjutin joutui venymään kertaalleen Gomo Ondukun kaukolaukauksen tielle, mutta Lahti pelasi taktisesti hienon ottelun, eikä Ilves saanut pallonhallinnasta huolimatta rikottua Lahden puolustusmuuria.

Lahti onkin kahdella edellisellä kierroksella antanut vastustajalle suosiolla pallonhallinnan ja iskenyt nopeasti vastaiskuilla. Kahdessa edellisessä ottelussa maali on pysynyt puhtaana, sillä sekä Damjan Siskovski että Aleksandr Vasjutin ovat antaneet kovat näytöt maalin suulla. Rovaniemellä Lahden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikieltoinen Henri Anier, sekä loukkaantuneet Xhevdet Gela, Stênio, Nuutti Laaksonen ja Fareed Sadat. Lisäksi pitkäaikaispotilaat Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen ovat sivussa.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura johtaa Veikkausliigaa kolmen täyden kierroksen jälkeen. RoPS on pelannut neljä ottelua, mutta on onnistunut voittamaan ne kaikki päästämättä maaliakaan. Nuoret Lucas Lingman ja Lassi Lappalainen ovat tehneet tuhojaan hyökkäyspäässä ja liigatähti Taye Taiwo on johtanut RoPS-puolustusta esimerkillään huippusuorituksiin. Päävalmentaja Toni Koskela on saanut pelitapansa kulkemaantalven vaikeuksien jälkeen. Edellisellä kierroksella kaatui PS Kemi Jänkäderbyssä hankien keskellä hiihtokisojen säestämänä puhtaasti 3-0.

RoPS hallitsi ottelua suvereenisti. Ensimmäinen maali nähtiin noin 20 peliminuutin jälkeen. Wato Kuaté alusti ja nuori Lassi Lappalainen ampui alakulmaan lukemiksi 1-0. Maalin jälkeen rovaniemeläiset jatkoivat korkeaa prässiään, eikä Kemi onnistunut murtamaan sitä missään vaiheessa ottelua.

Kemin ainoa paikka siunaantui Juho Mäkelälle, mutta Antonio Reguero torjui kokeneen maalintekijän yrityksen. RoPS puolestaan onnistui toistamiseen ensimmäisellä jaksolla. Komean kulmakuvion saattelemana makedonialainen Filip Ivanovski puski 2-0-taukojohdon.

RoPS kaunisteli vielä toisen jakson alkuun lukemia, kun Lassi Lappalainen pelasi Agnaldo Moraes juniorin läpi viimeistelemään 3-0-maalin. Ottelun loppua kohden RoPS piti palloa taidokkaasti, eikä antanut Kemille murtautumismahdollisuuksia tiiviillä puolustamisellaan.

Rovaniemen Palloseura on ollut Lahdelle viime vuosina hankala vastus. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa viime kaudella. Hiihtiksellä Lahti jäi 1-1-tasapeliin Marko Simonovskin ja Ivan Tatomirovićin maalatessa. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 34 kertaa ja Lahti on voittanut näistä 13. Yhtä monta kertaa pisteet on tasattu. Maaleja mastokaupungin pojat ovat tehneet 48 rovaniemeläisten 41 vastaan.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas myöntää, että RoPS:n vahvuudet on tutkittu tarkkaan. Lahti lähtee pelaamaan omaa peliään omilla vahvuuksilla. Lahden pelillinen trendi on ollut nouseva, joten Korkeakunnas uskoo trendin jatkuvan myös Rovaniemellä.

– RoPS on tutkittu tarkkaan. On ollut heidän hyvyyttään, etteivät he ole päästäneet maalia. Siellä on omat vahvuudet. Tiedämme, missä he pitävät palloa ja tiedämme ne paikat, missä me haluamme riistää sen. Meidän pitää olla maltillisia ja kärsivällisiä puolustettaessa. Lähdemme pelaamaan omilla vahvuuksillamme ja yksinkertaisilla lääkkeillä RoPS on kaadettavissa, Korkekunnas kertoo.

Lahden edellinen voitto Rovaniemen Palloseurasta on vuodelta 2015. Onnistuuko Lahti katkaisemaan vihdoin voitottoman putkensa Veikkausliigan kärkikamppailussa vai pystyykö RoPS pitämään maalinsa yhä koskemattomana?

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät Iloisessa Kulkijassa ja Sporttiravintola Seipäässä.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

RoPS – FC Lahti 25.4.2018 kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä!