placeholder

SEO -otteluennakko: PS Kemi – FC Lahti 2.6.2018

FC Lahti lähtee Kemiin allaan kotitasapeli Vaasan Palloseuraa vastaan. Lahdella oli ensimmäisellä jaksolla muutama maukas maalipaikka. Etenkin Loorents Hertsi oli terävällä pelipäällä ja hän saikin jakson parhaan paikan, kun Aleksi Paananen syötti hänet nokikkain VPS-vahti Marko Meeritsin kanssa. Lahtelaislaiturin veto kuitenkin karkasi taivaan tuuliin. VPS puolestaan yritti nopeilla pystysyötöillä puhkoa Lahden linjaa, mutta Aleksandr Vasjutin oli jokaisella kerralla terävänä vastassa.

Toisen jakson alkuun Lahti onnistui. Hertsi keskitti ja kulman jälkeen hyökkäyspäähän jäänyt Artjom Vjatkin pääsi puskemaan uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin. Heti maalin jälkeen Lahti loi paikkoja. Artjom Dmitrijev ja Santeri Hostikka saivat hyviä vetopaikkoja, mutta maalia Lahti ei onnistunut tekemään.

Kesken lahtelaispainostuksen VPS iski vastaiskulla. Juho Hakola ajoitti pystyjuoksunsa loistavasti ja karkasi Mikko Hauhialta. Lopulta VPS-kärki sijoitti pallon ohi Vasjutinin ja tasoitti ottelun. Ottelun loppu oli lahtelaispainostusta, mutta VPS kesti ja pisteet tasattiin. Pisteellä Lahti nousi 19 pisteeseen, joka oikeuttaa neljännelle sijalle. Lahti on hävinnyt tällä kaudella vasta yhden ottelun.

VPS-ottelu toi myös ikäviä uutisia, sillä Stênio loukkaantui pahasti yhteentörmäyksessä Timi Lahden kanssa. Kemin reissulta ovat poissa myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana olevat Paavo Voutilainen ja Teemu Jäntti. Lisäksi pitkäaikaispotilas Timi Voutilainen on varmasti sivussa.

Kotijoukkue PS Kemi kävi edellisellä kierroksella hakemassa pitkän voitottoman putkensa jälkeen vierasvoiton Kuopion Palloseurasta. Kemi siirtyi 2-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Ensin Juho Mäkelä puski puolen tunnin kohdilla. Keaton Isakssonin kulman maaliin ja hieman ennen loppua Aliyu Abubakar käynnisti hyökkäyksen loistavasti ja lopulta Iiro Vanha pääsi täräyttämään irtopallon verkkoon. Mäkelällä oli vielä kertaalleen paikka, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisella jaksolla KuPS tuli vyöryllä ja ensimmäisillä minuuteilla syntyi kavennusmaali, kun Hamed Coulibaly puski pallon kulmasta onnekkaasti verkkoon. Tunnin kohdalla ottelu oli jo tasan, kun Rasmus Karjalainen pääsi irtopalloon aivan Kemin maalin edessä ja ampui voimalla pelivälineen rysään. KuPS oli siirtyä johtoon, mutta tolpat pelastivat Kemin. Ottelun lopussa Juho Mäkelä iski voittomaalin Isakssonin vapaapotkusta. Kemi nousi voitollaan pois putoajan paikalta ja on nyt kahden voittonsa ja yhden tasapelinsä ansiosta seitsemässä pisteessä karsijan paikalla.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas joukkoineen lähtee Kemiin hyvin valmistautuneena. Korkeakunnas tiedostaa erikoistilanteiden tärkeyden pienellä luonnonnurmella. Hän on myös teroittanut joukkueelle terävyyttä etenkin kaksinkamppailuissa ja maalipaikoissa.

– Kenttä tietysti asettaa omat haasteensa, mutta olemme harjoitelleet Radiomäellä samanlaisissa olosuhteissa, joten ei tule ihan samanlaisia yllätyksiä kuin Maarianhaminassa. Erikoistilanteet korostuvat jälleen. Kemi on tehnyt seitsemän ja päästänyt seitsemän maalia erikoistilanteista. Vastustajalla on pari erilaista pelisysteemiä, mutta olemme varautuneet kaikkeen. Meidän pitää olla kaksinkamppailuissa terävämpiä ja kovempia ja hyökätä suoraviivaisemmin, jotta pääsemme hyökkäämään organisoimatonta puolustusta vastaan. Meidän pitää myös päästä paremmille maalipaikoille ja olla niissä teräviä, Korkeakunnas summaa.

Kemi ei ole ollut Lahdelle helppo paikka vierailla. Ottelut Kemiä vastaan ovat olleet tiukkoja ja ratkenneet usein vasta lopussa. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kahdeksan kertaa. Lahti on voittanut näistä otteluista viisi ja kemiläiset kaksi. Lahden kaksi voittoa on kaudelta 2011 Ykkösestä. Maaleja mastokaupungin pojat ovat viimeistelleet Kemin verkkoon 13. Useammin kuin kerran ovat osuneet Jonne Kemppinen ja Kalle Multanen. Nykypelaajista ainoastaan loukkaantuneena oleva Stênio on osunut Kemiä vastaan Lahden paidassa.

Kuka iskee itsensä historiaan tällä kertaa vai jatkuuko Kemin hyvä vire myös mustapaitoja vastaan?

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät Iloisessa Kulkijassa ja Sporttiravintola Seipäässä.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

PS Kemi – FC Lahti 2.6.2018 kello 17.00 Sauvosaaren urheilupuistossa!