placeholder

SEO Otteluennakko: KuPS – FC Lahti 25.6.2019

Poissaoloista kärsinyt FC Lahti kärsi ennen juhannusta karvaan 2-1-tappion Rovaniemen Palloseuralle kotikentällään. Ottelu oli lahtelaisittain huono ja RoPS meni heti ottelun alussa menojaan. Pientä lohtua Mastokaupungin ylpeydelle toi Gaël Etockin maali ja Jerónimo Amionen paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Kuopioon Lahti saa mukaansa jälleen pelikieltonsa kärsineen laitapuolustajan Jean-Christophe Coubronnen. Kokoonpanossa on silti useita kysymysmerkkejä, joiden pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla. Varmasti ottelu jää sivuun Drilon Shalalta. Päävalmentaja Sami Ristilän joukot lähtevät metsästämään täyttä pistepottia KuPS:n kustannuksella.

– Meidän edellinen ottelumme oli huono. Se on jätetty nyt taakse ja olemme yrittäneet parantaa asioita siitä, minkä nyt juhannuksen aikana olemme kerenneet harjoitella. Viimeksi KuPS:a vastaan pelasimme värikkään ottelun. KuPS pelasi VPS:a vastaan hyvin ja on parantanut koko ajan. He ovat saaneet Lucas Rangelin takaisin ja Jani Honkavaaralla on käsissään erittäin kova nippu. Lähdemme silti hakemaan kolmea pistettä heidän kustannuksellaan. Meidän täytyy olla pelissä rohkeita, Ristilä kertoo.

Kuopion Palloseura kohtasi ennen juhannusta vieraskentällä Vaasan Palloseuran. VPS oli ottelun alussa hyvä ja sai ajoittain KuPS:n näyttämään huonolta, mutta lopulta kuopiolaiset raapivat 2-1-voiton Lucas Rangelin ja Ville Saxmanin maaleilla. Kenties liigan paras keskikenttäpelaaja Issa Thiaw pitänee lahtelaiset hereillä koko ottelun ajan. KuPS:n maalitykki Rasmus Karjalainen puolestaan siirtyi juuri ottelun alla Hollantiin ja näin ollen kuopiolaiset joutuvat keksimään uuden aseen Lahtea vastaan.

Joukkueet kohtasivat toisensa liigan ensimmäisellä kierroksella Kisapuistossa. Kuopiolaiset onnistuivat ensimmäisen 45 minuutin aikana jokaisesta paikastaan ja taululla oli 0-3-lukemat Saxmanin osuessa kertaalleen ja Karjalaisen kahdesti. Toisella jaksolla asetelma kääntyi ja Lahti iski kolme maalia. Ensin Matti Klinga karkasi syötönkatkosta läpiajoon ja viimeisteli kavennusmaalin. Hetkeä myöhemmin Jasin Assehnoun survoi lähietäisyydeltä Lahden jo maalin päähän ja lopulta Josu täräytti vapaapotkun KuPS-maalin verkkoon. Kummallakin joukkueella jäi varmasti tasapelistä hieman hampaankoloon.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 49 kertaa. Lahti on selvästi niskan päällä, sillä Mastokaupungin ylpeys on voittanut 24 ottelua ja Kallaveden rannalla voittoa on juhlittu vain 12 kertaa. Myös maalit ovat Mustapaidoille. Lahti on osunut 76 kertaa Keltamustan 50 vastaan. Päättyykö 50. kohtaaminen jälleen lahtelaisten juhliin?

KuPS – FC Lahti 25.6.2019 kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla!

FC Lahden kaikki vierasottelut näkyvät suorana Pub Iloisessa Kulkijassa!

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk