placeholder

SEO Otteluennakko: KPV – FC Lahti 11.5.2019

FC Lahti lähtee Kokkolaan allaan jälleen nousu tappioasemasta tasapeliin. Viime viikolla Lahti nousi kahdesti ottelun lopussa tasoihin kotikentällään. VPS- ja SJK-pelit päättyivät kumpainenkin 1-1 ja Lahden maaleista vastasivat Josu ja Teemu Penninkangas. SJK:a vastaan Lahti loi iittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseksi, mutta Lahti sai vain kertaalleen pallon maaliin. SJK puolestaan iski kuta kuinkin ainoasta paikastaan maalin.

Lahti on saanut harjoitella taas ehjän viikon härkäviikon jälkeen. KPV-ottelusta poissa on varmasti vain Drilon Shala. Pitkään sivussa ollut Jerónimo Amione on harjoitellut viikon joukkueen mukana ja on mahdollista, että hän on kokoonpanossa lauantaina. Pohjanmaalle Lahti matkustaa jo perjantaina. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ei odota Kokkolasta helppoa peliä.

– Saamme vastaamme varmasti ärsytetyn joukkueen. KPV haluaa napata avausvoittonsa meidän kustannuksella. Olemme päässeet valmistautumaan otteluun hyvin ja lähdemme hakemaan voittoa omalla pelillämme. Viimeisimmässä vierasottelussa emme olleet parhaimmillamme ja uskon, että pystymme toimimaan paremmin. Tavoitteenamme on tietysti voitto. Olemme selviytyneet kolhuista ja pääsemme pistämään parhaat kentälle, Ristilä kertoo.

Kotijoukkue Kokkolan Pallo-Veikot nousi pitkän odotuksen jälkeen liigaan täksi kaudeksi. KPV pelasi tuloksellisesti onnistuneen talvikauden ja selviytyi Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Liigassa tulokset eivät ole vielä olleet kokkolalaisittain mieluisia, vaikka joukkue on esiintynyt kentällä hyvin. Edellisellä kierroksella KPV siirtyi Hendrik Helmken maalilla johtoon, mutta KuPS punnersi itsensä toisella jaksolla tasoihin ja ohi ja voitti ottelun lopulta 3-1.

Helmke onkin tehnyt KPV:n kolmesta maalista kaksi. Kokkolalaisten heikkoutena on ollut puolustus. KPV on päästänyt jo 13 maalia kuudessa ottelussa. Sijoitus sarjataulukossa on viimeinen yhdellä tasapelipisteellä.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kolmesti. Ensimmäisessä kohtaamisessa Lahti löi kokkolalaiset Suomen Cupissa Petri Pasasen johdolla 5-2 kaudella 2000. Ykkösessä joukkueet kohtasivat kaudella 2011 ja Lahti vei molemmat ottelut nimiinsä. Jatkuuko Lahden tappioton putki lauantaina Kokkolassa?

KPV – FC Lahti 11.5.2019 kello 15.00 Kokkolan Keskuskentällä!

Pub Iloinen Kulkija näyttää suorana kaikki FC Lahden vierasottelut.

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk