placeholder

SEO Otteluennakko: Ilves – FC Lahti 17.2.2018

Ilves on edennyt Suomen Cupissa tähän mennessä puhtaalla pelillä ja pitää hallussaan lohkon piikkipaikkaa. Matkan varrella ovat kaatuneet niin GrIFK, JJK kuin FC Viikingit yhteismaalierolla 9-1. Lahti majailee kahden pisteen päässä toisella sijalla. Lahti on ottanut FC Hakan ja JJK:n päänahat, mutta jäänyt Viikinkejä vastaan tasapeliin yhteismaalieron ollessa puolestaan 8-5.

Lahti kohtasi viime viikon lauantaina Mukkulan kuplahallissa JJK:n ja onnistui voittamaan pelin lukemin 4-2. Voitosta kiitteleminen on pitkälti nuoria supervaihtomiehiä Fareed Sadatia ja Tomi Kulttia, jotka käänsivät pelin aivan loppuminuuteilla tekemällä maalin mieheen. Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi Viron A-maajoukkuemies Henri Anier. Makedonialaismaalivahti Damjan Siskovski debytoi ottelussa Lahden maalilla ja esitti vakuuttavia otteita.

Viikinkejä ja JJK:ta vastaan Lahden peli-ilme oli ajoittain aivan liian lepsu. Sitä lähdetään muuttamaan Ilvestä vastaan.

– Meillä on ollut motivoinnin kanssa pientä asennevaivaa parissa edellisessä ottelussa, mutta sellaista ongelmaa ei tule nyt olemaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas lupaa.

– Nyt mennään härkäviikkoja. Edessä on kuitenkin viikon tärkein harjoitus eli pelitapahtuma. Ollaan valmistauduttu peliin hyvin. Tämä on preseasonin tärkein tapahtuma tähän mennessä ja nyt päästään tekemään harjoiteltuja asioita kovassa paikassa.

Lahti on melkeinpä pakkovoiton edessä, jos se haluaa edetä suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Tasapelillä unelma pysyisi vielä elossa, mutta olisi hauras.

– Se on selvää, että pitää voittaa, jos haluamme päästä suoraan kahdeksan joukkoon. Siinä ei ole muita vaihtoehtoja.

Ilves sijoittui viime kaudella Veikkausliigassa kolmanneksi. Vaihtuvuutta Jarkko Wissin valmentamassa joukkueessa on ollut jonkin verran. Kokeneista vastuunkantajista esimerkiksi Tuco, Reuben Ayarna ja Emile Paul Tendeng vaihtoivat maisemaa. Vastaavasti joukkueen vahvuuteen on liittynyt sellaisia nimiä kuin Tuomas Rannankari, Abdoulaye Ba, Ilari Mettälä ja Matias Ojala.

– Vastassa on hyvä mittari. Ilveksellä on hyvä nippu kasassa ja alakerta on pysynyt pitkälti samana. Heillä on selkeä pelitapa ja yhtenäinen joukkue. Ilvestä vastaan ei ikinä tule helppoa peliä, Korkeakunnas tietää.

Lahtelaisten pelaajatilanne on ottelun alla varsin hyvä. Vaivojen takia sivussa ovat ainoastaan Artjom Vjatkin, Santeri Pakkanen ja Irfan Sadik. Sadik palannee ensi viikolla mukaan joukkueharjoituksiin, eikä Pakkasen tai Vjatkinin toipumisessa pitäisi kestää kovin kauaa.

Ilvekseltä pelistä ovat sivussa Mettälä, Niklas Jokelainen, Baba Mensah ja Felipe Aspegren.

Ilves – FC Lahti 17.02.2018 klo 14.30 @Pirkkahalli

Ottelun näkyy Ruutu+ palvelussa. Ottelua voi myös seurata Sporttiravintola Seipäässä sekä Pub Iloisessa Kulkijassa.