placeholder

SEO Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti

FC Lahti koki mahalaskun edellisellä kierroksella Kisapuistossa Turun Palloseuraa vastaan. Lahti siirtyi ottelussa 1-0-johtoon Pavel Osipovin komealla osumalla. TPS meni kuitenkin menojaan ensimmäisellä jaksolla. Riku Sjöroos tasoitti pelin rangaistuspotkulla. Mika Ääritalo vei turkulaiset johtoon ja Sterling Yateke lisäsi sarjapaikasta taistelevien turkulaisten riemua. Ensimmäisen jakson lopussa vielä Sami Rähmönen upotti vapaapotkun suoraan Lahden verkkoon.

Toiselle jaksolle Lahti vaihtoi kentälle Eemeli Virran ja Ville Salmikiven ja peli tasoittui hieman. Lahti sai kavennuksen viisi minuuttia ennen loppua. Eemeli Virta käynnisti hyökkäyksen ja Irfan Sadik ja Ville Salmikivi painivat pallon Aleksi Paanaselle, joka tykitti Lahden takaisin peliin. Mustapaidat kuitenkin onnistuivat sössimään hetkeä myöhemmin pallon Oskari Jakoselle maaliviivalle, joka siirsi päätöslukemiksi 2-5. Ottelu oli Lahdelle jo 11 perättäinen voitoton ottelu.

Ottelun jälkeen Lahden valmennusjohto koki muutoksia. Toni Korkeakunnas sai siirtyä vastuuvalmentajan paikalta ja Sami Ristilä ja Toni Huuhka ottivat joukkueesta vastuun loppukauden ajaksi. Maarianhaminaan Lahti lähtee edelleen siipirikkoisena. Puolustuksesta puuttuvat yhä varmasti Kalle Taimi, Artjom Vjatkin ja Hassan Sesay. Lisäksi Tim Martinen ja Santeri Pakkanen ovat sivussa. Muutaman pelaajan kohdalla tilanne on vielä hieman epävarma.

Kotijoukkue IFK Mariehamn taistelee yhä sarjapaikasta. Edellisellä kierroksella saarelaiset kohtasivat Turussa FC Interin. Ensimmäinen jakso oli tasaista. Interin paras paikka tuli Mika Mäkitalolle, mutta Ihor Levtšenko torjui. IFK yritti iskeä erikoistilanteista.

Inter iski heti toisen jakson alussa. Mäkitalo alusti ja Albion Ademi iski. Tunnin jälkeen IFK haki maalia riskillä. Henrik Moisander onnistui torjumaan Hamed Coulibalyn yrityksen, mutta Simon Silverholt onnistui. Ruotsalainen katkaisi Inter-syötön ja karkasi puolustukselta viimeistelemään tasoituksen. Tasapelipiste ei kuitenkaan riittänyt nostamaan IFK Mariehamnia pois karsijan paikalta.

FC Lahden tuore vastuuvalmentaja Sami Ristilä lähtee saarelle palauttamaan Lahden voittokantaan. Ristilä lupaa kokoonpanoon muutamaa muutosta. Ristilä haluaa myös nähdä puolustuksen onnistuvan ja hyökkäyksessä aggressiivisempaa otetta ja prässiä.

– Muutama pelaajamuutos tulee. Olemme saaneet Josimar Liman takaisin tuvilta. Yritämme saada tuoreempaa otetta toimintaa ja palauttaa Lahden voittokantaan. Lähdemme aggressiivisella otteella ja haluamme saada myös puolustuksen kuntoon, Ristilä kertoo.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti. Toukokuussa Maarianhaminassa Lahti ryösti pisteet Artjom Dmitrijevin ja Stênion maaleilla. IFK:n ainokaisen kokenut Aleksei Kangaskolkka rangaistuspotkusta. Kisapuistossa puolestaan Lahti kairasi 2-0-voiton. Mustapaitojen maaleista vastasivat Mikko Hauhia ja Santeri Hostikka.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 38 kertaa. Lahti on voittanut näistä 17 ja hävinnyt kahdeksan kertaa. Saarella Lahti on voittanut seitsemän kertaa. Maaleja mastokaupungin ylpeys on iskenyt 61 ja IFK 42. Jatkaako Lahti jälleen hyvää saldoaan saarelaisia vastaan?

IFK Mariehamn – FC Lahti 7.10.2018 kello 17.00 Wiklöf Holding Arenalla!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.