placeholder

SEO Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti 31.3.2019

FC Lahti eteni puolivälieriin kaatamalla FC Kiiston lukemin 5-0. Jasin Assehnoun iski kaksi maalia ja Josu, Tomi Kult ja Teemu Jäntti iskivät maalit mieheen. Maaottelutauolla Lahti kohtasi yhteistyöseuran Lahden Reippaan. Reipas kaatoi junioripitoisen FC Lahden 1-0 Teemu Toukosen maaleilla. FC Lahden edustuksen pelaajat saivat kuitenkin arvokkaita minuutteja ja oppia kovuudesta.

IFK Mariehamnia vastaan Lahti lähtee vain voitto mielessään. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti vain pitkäaikaispotilaat Jerónimo Amione ja Pyry Lampinen. Maajoukkueessa onnistunut Jasin Assehnoun odottaa IFK-ottelusta vaikeaa.

– Varmasti tulee kova peli, vaikea peli. IFK on aina kova kotonaan. Haluamme päästä jatkoon ja se on meidän ainoa tavoite. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Meidän pitää olla rohkeita pallon kanssa. IFK kaatuu, kun teemme paikoista maalit ja pidämme oman pään puhtaana, Assehnoun ennakoi.

IFK Mariehamn kaatoi edellisellä kierroksella Tampereen Pallo-Veikot Riku Sjöroosin ja Aristote Mboman maaleilla 2-0. Maajoukkuetauolla IFK kohtasi ruotsalaisen pääsarjajoukkueen Örebro SK:n. Grönvitt oli pelissä hyvin mukana, mutta ruotsalaiset onnistuivat aivan ottelun lopussa naaraamaan 1-0-voiton.

IFK on uusiutunut talven aikana paljon. Maalilla torjuu Oskari Forsman. Puolustukseen saarelaisille saapui muun muassa kovat hollantilaiset Rick Ketting ja Robin Buwalda. Keskikentälä puolestaan peliä rytmittävät skotlantilainen Robert Crawford, Robin Sid ja kotiin palannut Daniel Sjölund. Kärjessä viilettää aina vaarallinen Aristote Mboma.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo Suomen Cupin karsintavaiheessa. Eckeröhallenissa pelattu ottelu oli IFK:n pyöritystä. Lahti kuitenkin selvisi ensimmäisen jakson kuivin jaloin pitkälti Patrick Rakovskyn torjuntojen ansiosta. Toisella jaksolla Pekka Lagerblom joutui kulmapotkutilanteessa kaatamaan Tarik Hamzan. Pallo vietiin pilkulle ja Lagerblomille näytettiin toista kertaa keltaista ja suihkukomennuksen merkiksi punaista. Robin Sid viimeisteli pilkulta varmasti 1-0-maalin. Lopussa Lahti sai pallon kertaalleen maaliviivalle ja kertaalleen tolppaan, mutta IFK vei ottelun nimiinsä. Näin ollen Lahdella on kalavelkoja maksettavana.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 40 kertaa. FC Lahti on otteluissa niskan päällä, sillä Mastokaupungin ylpeys on vienyt otteluita nimiinsä 17. IFK on puolestaan voittanut kymmenen kertaa. Maaleja Mustapaidat ovat mättäneet 61 IFK:n 46 vastaan. Varsinaisessa Suomen Cupissa joukkueet kohtasivat edellisen kerran 2016, jolloin Lahti haki Maarianhaminasta 2-1-voiton Kalle Multasen ja Santeri Hostikan maaleilla.

Kumpi jatkaa matkaansa Suomen Cupin välieriin?

IFK Mariehamn – FC Lahti 31.3.2019 kello 18.00 Eckeröhallenissa!

Ottelu on nähtävissä Ruutu+ -palvelussa. Lisäksi Pub Iloinen Kulkija näyttää ottelun!

Joukkueiden alustavat kokoonpanot tulevat julki Veikkauksen sivuilla → https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk