placeholder

SEO Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti 22.5.2018

FC Lahti lähtee IFK:n vieraaksi allaan maaliton kotitasapeli Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Lahti hallitsi ottelua mielin määrin alusta asti. Santeri Hostikka, Artjom Dmitrijev ja Aleksi Paananen pääsivät kukin kokeilemaan ensimmäisellä jaksolla. RoPS-vahti Antonio Reguero kuitenkin veti jokaisella kerralla pidemmän korren. Toisella jaksolla Lahden rumputuli jatkui. Aleksandr Vasjutin ei joutunut kertaakaan torjuntatöihin. Toisen jakson paras paikka siunaantui Hostikalle, jonka tulinen veto tärähti pystypuuhun. Lähes 30 laukauksesta huolimatta Lahti ei saanut maalia aikaiseksi.

Ahvenanmaalle Lahti pääsee lähtemään lähes terveellä kokoonpanolla. Poissa ovat vain maalivahdit Santeri Pakkanen ja Joona Tiainen, Tomi Kult, Teemu Jäntti, Fareed Sadat ja pitkäaikaispotilas Timi Voutilanen.

IFK Mariehamnin kausi on alkanut takellellen. Edellisellä kierroksella Grönvitt kärsi 2-1-tappion Kuopiossa. IFK siirtyi ottelussa johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Thomas Mäkinen pääsi puskemaan vapaasti Niklas Maripuun vapaapotkun maaliin. IFK:n ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Rasmus Karjalainen iski nopeaan tahtiin kaksi maalia. Vasinkin jälkimmäinen oli komea kantapääjatko ohi IFK:n Marc Nordqvistin. Toisella jaksolla KuPS painoi päälle, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt.

IFK on uusiutunut viime kaudesta. Vihreävalkoisten ikoni Jani Lyyski lopetti komean uransa ja se on näkynyt saarelaisten puolustuspelissä johtajuuden puutteena. Kristian Kojola ja Ivan Tatomirović kuitenkin muodostavat pätevän toppariparin. Kärjessä IFK:lla kirmaa totutusti Aleksei Kangaskolkka. Oman haasteensa otteluun tuo IFK:n kotikentän pienuus. Lahti on saanut Kisapuistossa pelata isolla kentällä, mutta saarella lahtelaisia odottaa yli neljä metriä kapeampi kenttä.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tiedostaa Maarianhaminan kentän kapeuden. Hän uskoo, että erikoistilanteet tulevat olemaan avainasemassa. Korkeakunnaksen mukaan RoPS-ottelusta on otettu hyvät asiat mukaan ja joukkue on harjoitellut terävyyttä maalipaikoissa.

– Joukkueessa on hyvä ja rento ilmapiiri. Jokaisen on kiva tulla töihin. Olimme RoPS:a vastaan hyviä, mutta tulos jäi uupumaan. Vastustajan maalivahti oli hyvä, mutta me olimme myös maalipaikoissa tehottomia. Loimme kuitenkin maalipaikkoja. Nyt pitää vain saada lisää terävyyttä ja siihen olemme kiinnittäneet huomiota. Saarella erikoistilanteet korostuvat, kun kenttä on kapea ja kotijoukkue on hyvä erikoistilanteissa. IFK pelaa tutulla ideologialla, vaikka Jani Lyyskin jättämä tyhjiö hieman näkyy. Heillä on tiukka joukkuepuolustus ja he ovat hyviä suunnanmuutospelissä. He ovat ottaneet kahdesta edellisestä kotiottelustaan voitot. Saarella on myös omat haasteensa vierasjoukkueelle, mutta olemme valmiita, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 36 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä 15 ottelua ja pisteet on tasattu 13 kertaa. Edellisen kerran Lahti nappasi voiton saarelta noin vuosi sitten, kun IFK kaatui Pavel Nazimovin ja Marko Simonovskin maaleilla 2-0. Miten käy tällä kertaa?

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät Iloisessa Kulkijassa ja Sporttiravintola Seipäässä.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

IFK Mariehamn – FC Lahti 22.5.2018 kello 19.00 Wiklöf Holding Arenalla!