placeholder

SEO Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Lahti 10.2.2019

FC Lahti lähtee Ahvenanmaalle komeassa voittoputkessa. Vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa kaatui FC KTP ja Suomen Cupin karsinnan avauksessa FC Honka. Viikko sitten Mukkulassa Lahti nappasi täyden pistepotin HIFK:n kustannuksella. Lahden maaleista vastasivat Jean-Christophe Coubronne ja komean kaukolaukauksen ampunut Irfan Sadik. Lahti hallitsikin ensimmäistä jaksoa luoden maalipaikkoja ja riisuen helsinkiläiset aseistaan. Toisella jaksolla lahtelaisten ote hieman herpaantui, mutta Cupin pisteet jäivät Lahteen.

Lahtelaisten terveystilanne näyttää sunnuntaita ajatellen hyvältä. Varmoina poissa ovat vain Tim Martinen ja Eemeli Virta. FC Lahden valmennustiimiin kuuluva Toni Huuhka kuitenkin myöntää, ettei Ahvenanmaa ole helppo paikka vierailla.

– Ahvenanmaalla on aina vaikeata. Eckerö-hallissa on hieman pienempi kenttä, kuin se, millä olemme harjoitelleet. Uskon, että pelissä tulee olemaan enemmän vauhtia ja enemmän kaksinkamppailuja. IFK Mariehamn on uusiutunut, mutta joukkue pyrkii hyökkäämään nopeasti. Meillä on alla taas hyvä treeniviikko. Haluamme jatkaa voittojen tiellä. Cupin karsinnan kolmas voitto on meidän tavoitteemme. Haluamme toteuttaa harjoiteltuja asioita ja vahvistaa niitä. Uskon, että pelistä tulee vaikea ja tiukka, Huuhka ennustaa.

IFK Mariehamn on uusiutunut viime kaudesta runsaasti. Joukkueen tähdistä Aleksei Kangaskolkka ja Kristian Kojola ripustivat kumpainenkin nappulakengät viime kauden päätteeksi naulaan. Sen sijaan kenialainen keskikenttämies Amos Ekhalie aloittaa 12. kautensa Grönvittin riveissä. IFK on hankkinut talven aikana vahvistuksia muun muassa tolppien väliin, kun Oskari Forsman siirtyi Lahdesta saarelle. Kärjessä viilettävä Aristote Mboma on puolestaan iskenyt talven harjoitusotteluissa kovat tehot. Saarelle saapui myös lahtelaisille tutusta islantilaisesta FH:sta skotti Robbie Crawford, joka viime kesänä iski maalin mustapaitojen verkkoon Hiihtiksellä.

IFK on aloittanut Suomen Cupin karsintansa tappiolla Interille. Viime viikonloppuna saarelaiset kuitenkin laittoivat HJK:n todella ahtaalle Talissa. Klubi siirtyi johtoon Joonas Vahteran Youtube-maalilla, mutta IFK kampesi itsensä tasoihin ja ohi. Ensin Hampus Lönn onnistui volleyssaan ja johtomaalin iski Dylan Murnane komealla vapaapotkullaan. Klubi tasoitti ottelun lopussa pilkulta. IFK kolisutteli ottelun aikana pariin otteeseen HJK:n maalipuita ja missasi rangaistuspotkun. Näin ollen IFK nousi yhteen pisteeseen neljänneksi FC Lahden johtamassa karsintalohkossa.

Historian saatossa FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 39 kertaa. Lahti on vienyt 17 kohtaamista nimiinsä ja IFK yhdeksän. IFK:n voitoista kuusi on napattu kotisaarelta. Maaleja Lahti on viimeistellyt 61 ja Grönvitt 45. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa vuonna 2016, jolloin Lahti nappasi saarelta 2-1-voiton ja jatkopaikan Kalle Multasen ja Santeri Hostikan maaleilla.

Nappaako Lahti jälleen jatkopaikan saarelta vai pystyykö IFK aiheuttamaan mustapaidoille ensimmäisen pistemenetyksen?

IFK Mariehamn – FC Lahti 10.2.2019 kello 19.00 Eckeröhallenissa!