placeholder

SEO Otteluennakko: HJK – FC Lahti 23.10.2019

FC Lahti selviytyi Veikkausliigan europaikkalopputurnaukseen Haastajasarjan kakkosena. Viimeisellä kierroksella Lahti kierrätti pelaajia vierasottelussa Seinäjoella ja tuloksena oli Lahden hyvistä paikoista huolimatta maaliton tasapeli. Joona Tiainen ja Lassi Forss tekivät molemmat vakuuttavan liigadebyytin.

Helsinkiin Lahti pääsee suhteellisen terveellä ja motivoituneella miehistöllä. Ainoastaan Drilon Shala ja Jean-Christophe Coubronne ovat sivussa. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilän mukaan joukkueesta näkee, että kaikki haluavat kentälle.

– Pelaajista näkee, että kaikki haluavat kentälle. Meillä on terve ja halukas joukkue. Jokainen ottelu on kuin Cupin finaali. Nämä ovat hienoja pelejä ja ilmat on vielä hyvät. Klubilla on ollut vaikea kausi ja me olemme olleet heille vaikea vastustaja. Viimeksi kohdatessa tosin Petteri Forsellilla osui lapikas. Tämä on haaste, mutta yritämme kääntää Klubin kauden vielä mollivoittoisemmaksi. Vielä on iso palkinto jaossa ja haluamme sen, Ristilä alleviivaa.

HJK:n kausi on ollut pettymys ja joukkue janoaa edes pientä lohtua kauteen. Klubi jäi liigan yläloppusarjassa vasta viidenneksi. Loppusarjan viimeisellä kierroksella myös HJK kierrätti pelaajiaan rajusti ja hyytyi lopulta Ilveksen käsittelyssä 2-1-tappioon Eetu Vertaisen alun maalista huolimatta. Klubi on hävinnyt tällä kaudella jo kahdeksan kertaa ja kymmenesti se jäi tasapeliin.

Europaikkalopputurnausottelu HJK:a vastaan pelataan voittoon asti. Jos tilanne on 90 minuutin jälkeen tasan, seuraa jatko-ottelu ja jos tilanne on senkin jälkeen tasan, ammutaan rangaistuspotkut. Ottelun voittaja etenee välierään ja saa vastaansa voittajan parista IFK Mariehamn – HIFK. Kumpaisenkin ottelun häviäjän kausi loppuu keskiviikkona.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Suomen Cupin karsinnassa FC Lahti taipui panoksettomassa ottelussa lukemin 4-1. Liigassa puolestaan Lahti nappasi kauniin 3-0-kotivoiton Erik Törnrosin kahden maalin siivittämänä. Töölössä puolestaan Klubi maksoi potut pottuina ja voitti 4-0-lukemin Petteri Forsellin ollessa mainiolla pelipäällä. Cupin karsinnassa Lahden ainokaisen iski Pyry Lampinen.

– Ei voisi parempaa olla kuin kohdata Klubi. Voitolla pääsemme eteenpäin. Klubi kaatuu hyvällä puolustuspelillä ja parilla maalilla, yhdellä enemmän kuin Klubi tekee, Lampinen ennakoi ottelua.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 66 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 17, joista maukkain oli kenties vuoden 2008 voitto päätöskierroksella. Maaleja FC Lahti on iskenyt Klubin verkkoon 64 kappaletta, Klubi on puolestaan osunut keskinäisissä 96 kertaa.

Kumman kausi saa päätöksensä keskiviikkona?

HJK – FC Lahti 23.10.2019 kello 18.30 Telia 5G Arenalla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vieraspelit suorana!

TÄSTÄ LIPUT FC LAHDEN FANIKATSOMOON

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk