placeholder

SEO Otteluennakko: HIFK – FC Lahti 15.4.2019

FC Lahti avasi liigakautensa Kisapuistossa Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelun ensimmäinen jakso oli lahtelaisille mahalasku. KuPS iski kolmesta paikastaan kolme maalia ja siirtyi 3-0-johtoon. Lahti kuitenkin näytti luonnettaan ja nousi 3-3-tasapeliin komealla taistelulla. Ottelun hahmo, Matti Klinga, viimeisteli ensimmäisen maalin, Jasin Assehnounin ensimmäinen liigamaali toi Lahden jo maalin päähän ja Josun upeaakin upeampi vapaapotku toi lopulta Lahdelle avausottelusta pisteen. Päävalmentaja Sami Ristilän vaihdot onnistuivat, sillä kentälle tulleet Eemeli Virta, Tomi Kult ja Ville Salmikivi toivat kentälle vauhtia ja lahtelaista taisteluasennetta.

Helsinkiin FC Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan. Lahti on saanut harjoitella viikon täysipainoisesti. HIFK:a vastaan mustapaidat lähtevät varmasti ilman Jerónimo Amionea ja Irfan Sadikia. Heidän lisäkseen muutaman pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä haluaa, että joukkue jatkaa vieraskentällä siitä, mihin edellisessä ottelussa toisella jaksolla jäi.

– HIFK on aina vaikea vastustaja kotiyleisönsä edessä. Heillä on paljon uusia pelaajia. Edellisen pelin ensimmäisellä jaksolla pelissämme oli paljon hyvää, paitsi että päästimme kolme maalia. Taivoitteena on nyt aloittaa ottelu samalla tavalla, kuin pelasimme toisen jakson. HIFK:a vastaan joutuu aina niin sanotusti ”laittamaan persettä kenttään”. Hyvän tuloksen saamme, kun olemme rohkeita heti alusta asti, Ristilä kertoo.

Sarjanousija Helsingin IFK:n kausi on ollut tähän mennessä mollivoittoista. Joukkue jäi Suomen Cupin karsintaan voittamatta otteluakaan. Norjalaisen Tor Thodesenin alaisuuteen siirtynyt IFK voitti talvella vain Ykkösen MYPAn. Tähtirinnat kuitenkin näytti sarja-avauksessa, että se on valmis taistelemaan jokaisesta jaossa olevasta pisteestä. HIFK laittoi SJK:n erittäin tiukoille, mutta seinäjokiset voittivat 1-0. IFK pelasi viikolla myös 1-1-tasapelin harjoitusottelussa Järvenpään Palloseuraa vastaan. Punapaitojen maalin viimeisteli kokenut ja väkivahva kärki Njazi Kuqi.

Njazi Kuqin lisäksi kovasti uudistuneessa IFK:ssa kokemusta tuovat muun muassa Xhevdet Gela, Hassan Sesay, Jukka Halme ja Jani Bäckman. SJK-ottelussa Tähtirintojen maalilla loisti Arnold Origi. Nyky-IFK:n ikoneista Matias Hänninen on ennenkin rokottanut Lahtea, joten helppoa peliä Lahdelle ei ole Töölössä luvassa.

Joukkueet kohtasivat talvella toisensa Suomen Cupin karsinnassa suljettujen ovien takana Mukkulassa. Jean-Christophe Coubronne vei Lahden 1-0-johtoon ja Irfan Sadik tuplasi johdon komealla kaukolaukauksellaan. HIFK:n Xhevdet Gela kavensi, mutta Lahti nappasi voiton.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 13 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista kahdeksan ja IFK vain yhden. IFK:n ainoa voitto tuli vuonna 2015, jolloin helsinkiläiset murskasivat Lahden Kisapuistossa nykyisin Mastokaupungin ylpeydessä pelaavan Ville Salmikiven johdolla 5-0. Siitä huolimatta maalit ovat vielä Lahdelle 23 Tähtirintojen 16 vastaan. Nykylahtelaisista IFK:n verkkoon FC Lahden paidassa ovat Sadikin ja Coubronnen lisäksi osuneet Jani Tanska, Drilon Shala ja Mikko Hauhia.

Kuinka maanantaina käy?

HIFK – FC Lahti 15.4.2019 kello 18.30 Telia 5G Areenalla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vieraspelit suorana!

Ruutu+ -palvelusta näet kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä → https://www.ruutu.fi/urheilu

Veikkausliiga-otteluiden alustavat kokoonpanot ilmestyvät ensimmäisenä Veikkauksen sivuille → https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk