placeholder

SEO Otteluennakko: FK Homel – FC Lahti 8.3.2019

FC Lahti on harjoitellut lauantaista saakka Turkin Belekissä. Lahtelaiset kohtasivat harjoitusottelussa maanantaina ukrainalaisen Obolon Brovar Kiovan ja joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin. Lahti käytti ottelussa kaikkia käytettävissä olleita pelaajia. Ottelu oli Lahden hallintaa, mutta maalia eivät lahtelaiset onnistuneet tekemään. Lähimpänä olivat Jasin Assehnoun ja Ville Salmikivi. Eemeli Virta pelasi hyvän ottelu keskikentällä. FK Homelia vastaan Lahti lähtee otteluun parantamaan edellisestä pelistä. Syntymäpäiväsankari Pyry Lampisen ja Mikko Viitikon pelikunto on vielä kysymysmerkki.

– On ollut todella lämmin ja huippuolosuhteet. Torstaina meillä oli kahdet kovat treenit. Keskiviikkona meillä oli aamuharjoitukset ja vapaailta. Pelissä haluamme säilyttää saman kovan puolustusmoraalin alakerrassa. Hyökkäyksessä pitää tehdä maaleja, joten tarvitsemme terävyyttä hyökkäyksiimme. Vastustaja on astetta kovempi, joten emme saa sortua räiskimiseen, FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä painottaa.

Valko-Venäjän toiseksi suurimmasta kaupungista, maan kaakkoisosasta kotoisin oleva FK Homel sijoittui viime kaudella maansa pääsarjassa 12:nneksi. Sijoitus oli Euro-pelejäkin tällä vuosikymmenellä pelanneelle joukkueelle pienoinen pettymys. Homel kaatui Lahdellekin tuttuun ongelmaan, maalintekoon. Joukkue onnistui tekemään vain 16 maalia 30 ottelussa. Talvella joukkue vahvistikin hyökkäystään, kun valkovenäläisten riveihin liittyivät muun muassa hyökkääjät Benny Iunaev ja Nivaldo. Joukkue menetti talven aikana puolustuspäästä Gideon Baah’n, joka siirtyi Honkaan.

Tässä kuussa alkavaan kauteen valmistautuva FK Homel on pelannut Turkissa harjoitusotteluita tiiviiseen tahtiin. Tämn kuun aikana Homel kaatoi kazakstanilaisen FC Akžaiykin 2-0 Nivaldon ja puolustaja Ilja Gultjaevin maaleilla. Viimeisimmässä ottelussaan valkovenäläiset pelasivat maalittoman tasapelin Kazakstanin Kyzyl-Zhar SC:a vastaan. Ottelussa Homelin maalivahti Oleg Kovalev torjui rangaistuspotkun. Valkovenäläiset loivat paremmat maalipaikat, mutta olivat suurissa vaikeuksissa puolustuspään erikoistilanteissa.

Onnistuuko Lahti pitämään jälleen oman päänsä puhtaana? Kääntääkö Lahti kamppailun itselleen erikoistilanteilla?

FK Homel – FC Lahti 8.3.2019 kello 16.00 Suomen aikaan Belekissä!

FC Lahti ja Saarikoski Travels lähettää ottelun suorana Youtuben FCLahtiTV:ssä.