placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – SJK 7.5.2018

Kisapuistossa Lahti on ollut tällä kaudella voitokas, mutta jatkuuko Lahden hyvä vire otteluruuhkassa seinäjokisia vastaan?

FC Lahti nappasi edellisellä kierroksella maukkaan 2-1-vierasvoiton HJK:sta. Lahti puolusti tiiviisti alusta asti ja loi muutamia maukkaita maalipaikkoja vastahyökkäyksillä. Ensimmäisen jakson lopussa Aleksi Paananen ampui tulisen kaukovedon. HJK-vahti Markus Uusitalo pomputti vedon eteensä ja paluupallossa oli ensimmäisenä Artjom Dmitrijev, joka laittoi pallon voimalla verkkoon.

Toisella jaksolla HJK hyökkäsi ahnaasti, mutta ei päässyt kunnollisille paikoille. Ainoastaan Nikolai Alhon keskitys löysi Akseli Pelvaksen. Pelvas onnistui tasoittamaan pelin, mutta HJK:n ilo oli lyhyt. Lahti iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, kun Santeri Hostikka keskitti ja Teemu Jäntti ampui suoraan ilmasta uransa ensimmäisen liigamaalin. Lopussa HJK hallitsi, mutta Lahdella ei ollut suurta hätää.

Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan Lahti pääsee hyvistä asetelmista. Joukkuetta vaivannut loukkaantumissuma alkaa olla jo selätetty ja ainoa varma poissaolija Santeri Pakkasen ja Joona Tiaisen lisäksi on venäläistaituri Pavel Osipov. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä hieman epävarma.

Vierailija SJK kärsi edellisellä kierroksella tappion kotonaan Kuopion Palloseuralle. Seinäjokiset aloittivat ottelun hyvin. Vahid Hambo puski SJK:n johtoon Jordan Mustoen keskityksestä noin 20 peliminuutin jälkeen. SJK-vahti Jesse Öst joutui venymään muutamaan paraatipelastukseen, mutta Rasmus Karjalainen onnistui lopulta ohittamaan Östin puolen tunnin kohdilla.

Toisella jaksolla KuPS meni menojaan. Rasmus Karjalainen siirsi KuPS:n jälleen johtoon tunnin kohdilla komealla yläkulmapommillaan. Lisäajan lopussa Urho Nissilä karkasi vielä viimeistelemään loppulukemiksi 3-1.

SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj nappasi hieman ennen Nissilän maalia toisen keltaisen korttinsa, joten Hetemaj on pelikieltoinen Lahtea vastaan. SJK-luotsi Tommi Kautosella on kuitenkin keskikentälle useita vaihtoehtoja, kuten lahtelaistaustainen Matti Klinga. Vaikka seinäjokisilla on ollut flunssa-aaltoa ja loukkaantumishuolia, saavat he jalkeille aina vaarallisen joukkueen.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 14 kertaa. Lahti on ollut vahva seinäjokisia vastaan, sillä kuusi otteluista on päättynyt Lahden voittoon ja kuusi kertaa pisteet on tasattu. SJK ei ole onnistunut voittamaan FC Lahtea kertaakaan historiansa aikana Lahdessa. Ottelut ovat olleet myös tasaisia ja vähämaalisia, sillä vain kahdesti on päädytty useamman maalin voittomarginaaliin, joten lähtökohdat otteluun ovat hyvät.

FC Lahden pääkäskijä Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen vieraskiertueen pistesaldoon, mutta iloitsee kuitenkin siitä, että joukkue pääsee taas pelaamaan kotona. Joukkueessa on hyvä henki, joten Korkeakunnas lähtee luottavaisin mielin maanantain otteluun.

– HJK-ottelu on nyt analysoitu ja sieltä on otettu ne asiat, jotka toivat meille voiton ja niitä juttuja, joita meidän pitää parantaa. Nyt on kuitenkin fokus SJK-ottelussa. On mukava palata kotikentälle pitkältä vierasrupeamalta, Korkeakunnas kertoo.

Aurinkokatsomoon on saatavilla lippuja kymmenellä eurolla Lyseonportin lipunmyynnistä. Aurinkokatsomosta ei ole kulkua pääkatsomoon.
Ottelun ennakkoliput Iloisesta Kulkijasta, Makuunista tai Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/eve…/fc-lahti-sjk-lippuja/226611

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

FC Lahti – SJK 7.5.2018 kello 18.30 Kisapuistossa!