placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – RoPS 20.8.2018

FC Lahti kohtasi edellisellä kierroksella sateisessa Kisapuistossa FC Interin. Peli oli läpi ottelun kahden hyvin puolustavan joukkueen kamppailu ja maalipaikat jäivät Lahdessa vähiin. Kymmenen minuutin kohdalla Santeri Hostikka pääsi keskittämään vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta Jasin Assehnounin pusku meni reilusti ohi. Puolen tunnin kohdalla Abdoulie Mansally keskitti ja Timo Furuholm tiputti pallon pilkun kohdille Benjamin Källmanille. Josimar Lima kuitenki blokkasi Inter-tykin vedon. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä pallo pomppi Mikko Hauhian keskityksestä Artjom Vjatkinille, mutta Teemu Penninkangas oli laukauksen tiellä.

Myös toinen jakso oli molemmilta tarkkaa pelaamista. Kymmenen minuuttia ennen loppua Källman sai jalan vapaaksi Lahden rangaistusalueen ulkopuolella, mutta nuorukaisen tulinen veto meni hieman ohi Oskari Forsmanin vartioiman maalin. Neljä minuuttia ennen loppua Mika Ojala riisti pallon Aleksi Paanaselta ja pelasi nopean seinäpelin Timo Furuholmin kanssa. Ojala onnistui jo ohittamaan Forsmanin, mutta Mikko Hauhia toimi pelastavana enkelinä. Lahden paras paikka toisella jaksolla tuli Santeri Hostikalle, mutta hänen vetonsa meni päin Inter-vahti Jere Koposta. Näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa lukemin 0-0.

Lahti nousi 35 pisteeseen ja ohitti Vaasan Palloseuran maalieron turvin. Kuopion Palloseura nousi puolestaan voitollaan Lahden kanssa tasapisteisiin paremmalla maalierolla. Näin Lahden sarjasijoitus pysyi viidentenä. Mustapaidat ovat päästäneet liigassa yhä toiseksi vähiten maaleja, vain 17 kappaletta. Nollapeli oli Oskari Forsmanille kolmas Lahden paidassa.

Vierailija Rovaniemen Palloseura kohtasi viime kierroksella kotonaan IFK Mariehamnin. RoPS aloitti väkevästi, mutta ei onnistunut murtautumaan loistaville paikoille. Ensimmäisen jakson puolivälissä Lassi Lappalainen hassutti IFK-puolustusta ja pallo päätyi Agnaldo Moraesille. Agnaldon veto oli kuitenkin voimaton. Hetkeä myöhemmin Antti Okkosen veto kimposi Agnaldolle, mutta IFK-vahti Ihor Levtšenko torjui brasilialaisen yrityksen. RoPS sai luotua myös muutaman hässäkän IFK:n maalille, mutta tauolle lähdettiin 0-0-tilanteessa.

IFK loi toisen jakson alkuun hyvän paikan. Gabriel Petrović keskitti pallonriiston jälkeen ja Simon Silverholt puski niukasti ohi. 20 minuuttia ennen loppua Erfan Zeneli pääsi nokikkain Levtšenkon kanssa, mutta laiturin kärkkäri meni suoraan päin saarelaisten vahtia. Viisi minuuttia ennen loppua RoPS iski. Antonio Reguero avasi pallon nopeasti. Vahid Hambo voitti kaksinkamppailun ja karkasi läpi. Hyvässä vireessä oleva Hambo sijoitti pallon tarkasti verkkoon ja siirsi kotijoukkueen johtoon. IFK ei kiristään huolimatta saanut palloa verkkoon ja näin ollen RoPS nappasi kauden 12. voittonsa.

Voitolla RoPS nousi 42 pisteeseen, joka oikeuttaa sarjataulukossa toiseen sijaan. Sarjajohtaja HJK on rovaniemeläisiä edellä seitsemän pistettä. RoPS on päästänyt kuluvalla kaudella vain 16 maalia, joka on vähiten liigassa. Nollapelejä Reguero on pelannut jo 14.

Lahti pääsee RoPS-otteluun hyvin ehjällä kokoonpanolla. Poissa ovat varmasti vain pitkäaikaispotilaat Kalle Taimi ja Timi Voutilainen. Santeri Pakkanen ja Nuutti Laaksonen olivat viikonloppuna PKKU:n riveissä, mutta ovat maanantaina Toni Korkeakunnaksen käytettävissä.

RoPS on ollut Lahdelle viime aikoina vaikea vastus. Rovaniemellä Palloseura nappasi 2-0-voiton ja Kisapuiston kohtaamisessa kesän alussa jäätiin maalittomaan tasapeliin. Edellisen kerran mustapaidat ovat onnistuneet kaatamaan RoPS:n kaudella 2015. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet 36 kertaa. Lahti on voittanut näistä 13 ja 14 kertaa on päädytty tasapeliin. Onnistuuko Lahti vihdoin voittamaan myös RoPS:n?

FC Lahti – RoPS 20.8.2018 kello 18.30 Kisapuistossa!